Haberler

Çin Heyetinden Kütahya Belediye Başkanı İça'ya Ziyaret

Dumlupınar Üniversitesi'nin (Dpü) Davetlisi Olarak Kütahya'ya Gelen Çin Anqing Eğitim Üniversitesi Heyeti, Belediye Başkanı Mustafa İça'yı Ziyaret Ederek İl Hakında Bilgi Aldılar.

Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) davetlisi olarak Kütahya'ya gelen Çin Anqing Eğitim Üniversitesi heyeti, Belediye Başkanı Mustafa İça'yı ziyaret ederek il hakında bilgi aldılar.

Anqing Eğitim Üniversitesi Sekreteri Zhao Xiaohe, Anqing Eğitim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Chu Guoding, Anqing Eğitim Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Müdür Yardımcısı Pan Kaiyan ve Chen Yorucun Anqing Eğitim Üniversitesi Kimya Fakültesi Dekanın'dan oluşan heyet, Başkan Mustafa İça'yı makamında ziyaret ettiler.

Başkan Mustafa İça, "Kütahya ile Çin Anqing kenti arasında 2005 yılı Ağustos ayında başlatmış olduğumuz ilişkiler iyi bir şekilde devam etmektedir. Yerel yönetimlerden sorumlu olan Çin Anqing şehri yetkilileri bizim ziyaretimizden hemen sonra Kütahya'mıza gelmişler ve kardeş şehir protokolü imzalanmıştır. Bugün yine değişik bir alanda yani üniversitemizle ile kardeş üniversite olarak Anqing Üniversitesi arasında başlamış olan ve o gün başlattığımız ilişkiler çerçevesinde ilerleyen karşılıklı görüşmeler, bugün ayrı bir heyetle Kütahya'mızda devam etmektedir. Kendilerini Kütahya'mızda görmekten çok mutluyuz. Bu ilişkilerin gelişmesi adına yerel yönetim olarak ilişkilerin bu noktaya getirilmesinden de çok memnunuz" dedi.

Başkan İça, heyet üyelerine çiçek ve çini pano hediye etti.

(EFE-MŞ)

10.01.2007 14:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title