Haberler

Çin Heyetinden İzto Ziyareti

Şanghay Ticaret ve Sanayi Federasyonu heyeti, İzmir Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret etti.

Şanghay Ticaret ve Sanayi Federasyonu heyeti, İzmir Ticaret Odası'nı (İZTO) ziyaret etti.

Oda binasında gerçekleşen toplantıya Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu ve Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Ticaret Konsolosu Lui Weiguo'nun da katıldı.

Toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir'i hem büyük şirketlerin ve yatırımcıların hem de kaliteli bir kent hayatı özlemi çeken nitelikli iş gücünün cazibe merkezi haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda Çinli yatırımcılarla işbirliği yapmanın önemini vurgulayan Özgener, şunları kaydetti:

"Bizim tabirimizle Yeni İpek Yolu, onların taktığı adla Bir Kuşak, Bir Yol Projesi çok iddialı ve Afrika'yı da kapsayacak şekilde Avrasya entegrasyonunu Çin'in öngördüğü şekilde gerçekleştirmeye odaklanmış. Asıl işlevi devasa altyapı yatırımlarını gerçekleştirmek. Projenin iddiasına koşut sorunları da var ve hedefe ulaşamayabilir. Gene de Avrupa'nın ve Asya'nın ekonomik kaderini büyük ölçüde belirleyecektir. Bu projenin başarısında, öne çıkacak kentlerin payı da yüksek olacaktır. İzmir bu kentlerden birisi olmaya adaydır."

Şanghay Sanayi ve Ticaret Federasyonu Başkan Yardımcısı Chen Chang ise Şanghay'ın dünyaya açılan bir şehir olduğunu belirterek İzmir ile işbirliklerini geliştirmenin en büyük hayalleri olduğunu aktardı.

Türkiye ile Çin'in yakın ilişkiler içinde bulunduğu anımsatan Chang, şöyle konuştu:

"Bir Kuşak Bir Yol Projesi kapsamında çizdiğimiz rotada İzmir kilit noktalardan biri. Birbirimizin isteklerini iyice algılarsak birbirimize daha çok yardımcı oluruz. Şanghay ve İzmir'in gelişimini benzer görüyoruz. Şanghay Çin'in en büyük sanayi şehri. Dünya ile işbirliklerinin en yoğun olduğu şehrimiz. Şanghay Ticaret Odası olarak özellikle İzmir ile işbirliğini arttırarak iki tarafa da fayda sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda Şanghay dünyanın ticaret ve bilim merkezi olarak da görülmeye başladı. Türk iş adamları olarak Çin'de yatırımlarınızı teşvik etmek istiyoruz. Bu sene kasım ayında Şanghay'da bir görüşme planlıyoruz. 136 ülke bu görüşmelere davet edilecek. Katılımcı sayısı çok fazla ve Türkiye de bunlardan biri. Sizleri de aramızda görmek isteriz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title