Haberler

Çin Hava Kirliliğine Karşı Fabrikaları Kapatacak

Çin, Olimpiyat Oyunları Öncesinde Başkentteki Hava Kirliliğinin Önüne Geçmek Maksadıyla Fabrikaların Kapatılması Dahil Çok Kapsamlı Tedbirler Alınacağını Duyurdu.

Çin, Olimpiyat Oyunları öncesinde başkentteki hava kirliliğinin önüne geçmek maksadıyla fabrikaların kapatılması dahil çok kapsamlı tedbirler alınacağını duyurdu.

Pekin Çevre Koruma Bürosu'ndan yapılan açıklamada, başkentte 20 Temmuz ile 20 Eylül arasında tüm kazı ve harfiyat çalışmalarının durdurulacağı kaydedildi. Açıklamada, hava kirliliğine neden olan şirketlerden 19'unun, emisyon salınımlarını yüzde 30'a düşürmeye zorlanacağı belirtildi.

Tibet'te yaşanan şiddet olayları ve ülkenin insan hakları sicilinin yanı sıra başkentteki hava kirliliği Olimpiyat Oyunları öncesinde en çok eleştirilerin konuların başında geliyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, hava kirliliğinin devam etmesi halinde, 1,5 saatten fazla süren açık hava karşılaşmalarının erteleneceği uyarısında bulunmuştu.

Pekin Çevre Koruma Bürosu Başkan Yardımcısı Du Shaozhong, özellikle çimento, maden işleme ve maden karıştırma fabrikalarının üretimlerine ara verileceğini söyledi. Hava kirliliğine neden olan taşıma ve nakliye işlemlerine de müsaade edilmeyeceğini söyleyen Shaozhong, araçların trafiğe çıkma yasağı ile ilgili detayların ise daha sonra açıklanacağını kaydetti.

Yetkililer, 8-24 Ağustos tarihleri araısnda düzenlenecek Olimpiyat Oyunları sırasında, 3.3 milyon araçtan yarısına yasak getirilmesinin beklendiğini söyledi.

Öte yandan, hava kirliliğine karşı gerekli tedbirleri almayan benzin istasyonları, depolar ve tankerlerin de faaliyetlerine izin verilmeyeceği ifade edildi. Yetkililer, sözkonusu dönem arasında sprey boyalar ile zararlı çözücüler içeren kimyevi maddelerin kullanımının da yasaklanacağını belirtti.

Bu arada, Pekin'e komşu Tianjin, Hebei, Shaxi, Shandong ve Inner Mongolia bölgelerindeki fabrikaların da aynı şekilde faaliyetlerine bu dönem içinde son vereceği bildirildi.

(İHA-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title