Haberler

Çin Halk Siyasi Danışma Konferansında Ünlü Yüzler

Güncelleme:

Straits Times'ın haberine göre; Çin'in siyasi otoriteleri dışında yıllık "Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı" ve "Çin Ulusal Halk Meclisi" toplantıları, sanat, edebiyat ve spor alanlarındaki ünlü isimleri de bir araya getiriyor. Bunlardan bazıları.

JACKIE CHAN

62 yaşındaki dövüş ustası, aktör, yönetmen, 2013'te Çin Halk Siyasi Danışma Konferansına atandı. 2015'te gazetecilere bazı panel tartışmalarına katılmamasını önerdi; böylece Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı delegelerinin birbirleriyle özgürce iletişim kurabileceklerini söyledi.

YAO MING

36 yaşındaki yıldız, Çin Basketbol Federasyonu başkanlığına geçen ay seçildi.2015 yılının Çin Halk Siyasi Danışma Konferansında Yao, sağlık ve zindeliği iyileştirmek için beden eğitimi derslerinin süresinin uzatılmasını önerdi. Daha önce Çin sporlarının temellerine dönmesi için de çağrıda bulunmuştu ve sporun yalnızca ulusal onuru ilerletmenin bir yolu olarak görülmemesi gerektiğini söylemişti Yao "Basketbol kariyerim sona erdi, ancak spor gelişimini ileriye doğru itmeye devam edeceğim" demişti.

MO YAN

62 yaşındaki romancı, 2012'de Nobel edebiyat ödülünü olarak Çin'de bu ödülü alan ilk kişi oldu. Gerçek adı da Guan Moye olan eski bir asker olan Mo, "konuşmama" anlamına gelen takma adını çok fazla konuşmamasını hatırlatmak için seçti.

2015 Çin Halk Siyasi Danışma Konferansına, kırsal alanlarda eğitim üzerine daha fazla odaklanma çağrısında bulundu. Ayrıca doğudaki Shandong eyaletindeki memleketi Gaomi'de bulunan bir yerel halk operası olan Maoqiang'ın daha fazla korunması ve yenilenmesi önerisinde bulundu.

MAO XINYU

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurucu başkanı Mao Zedong'un hayatta kalan tek torunu, yıllık toplantılarda medyanın sevdiği bir isim.

47 yaşındaki Mao Xinyu, 2010 yılında 40 yaşındayken bu rütbeye bu yaşta ulaşan ilk kişi olarak tüm general oldu. Mesleği: Mao Zedong Düşüncesinin siyasal teorisini askeri akademide bir araştırmacı olarak incelemek. Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre büyük babasının teorilerinin modern askeri stratejiye uygulanmasını önermişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title