Haberler
BBC

Çin, Devasa Çiftliklerde Yılda 6 Milyar Hamam Böceği Üretiyor

Güncelleme:

Çin, endüstriyel düzeyde böcek üretimine başladı.Devasa depolarda yaşayan milyarlarca hamam böceği, ilaç yapımı için kullanılıyor.

Pek çok kişi hamam böceklerini tiksindirici bulabilir, ancak tıbbi faydaları olduğuna ilişkin iddialar nedeniyle böcekler, Çin'deki ilaç endüstrisinde önemli bir paydaya sahip.

ÜRETİM ARTTI

Çin'de, başka Asya ülkelerinde de olduğu gibi, kızarmış hamamböcekleri gıda olarak tüketiliyor. Ancak üretim şimdilerde çarpıcı bir şekilde artmış durumda.

YILDA 6 MİLYAR BÖCEK ÜRETİYORLAR

Tek bir eczacılık şirketi yılda 6 milyar hamam böceği üretiyor. Böcek çiftliği, ülkenin güneybatısındaki Xichang kentinde bulunuyor.

UYGUN ORTAM YARATILMIŞ

South China Morning Post gazetesine göre, böcekler iki futbol sahası büyüklüğündeki bir binada üretiliyor. İçeride su ve yemek kapları olan geniş raflar var. Ortam ılık, nemli ve karanlık.

ÇİFTLİK İÇİNDE ÖZGÜRCE GEZİYORLAR

Çiftliğin içinde böcekler serbestçe hareket edebiliyor ve çiftleşebiliyor. Ama çiftlikten çıkamıyor ve hiç gün ışığı görmüyorlar. Çiftlik yapay zeka kullanan bir sistem ile kontrol ediliyor. Isı, nem ve gıda stoğu gibi değişkenler bilgisayarlarla düzenleniyor.

Amaç, böceklerin olabildiğince hızlı çiftleşmesini sağlamak. Tıbbi kullanım Yetişkinliğe ulaştıklarında hamam böcekleri, geleneksel Çin tıbbında kullanılan bir ilacı üretmek için kullanılıyor.

BİR ÇOK HASTALIĞA İYİ GELİYOR

Kangfuxin olarak bilinen madde balık gibi kokuyor ve şekerli bir tadı var.

Başta mide ve bağırsak iltihapları, ülser ve solunum sorunları olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.



Telegraph gazetesine konuşan Shandong Ziraat Üniversitesi'nden Profesör Liu Yusheng "Hamam böcekleri gerçekten mucize bir ilaç. Çok sayıda rahatsızlığı, birçok diğer ilaçtan çok daha hızlı iyileştirebiliyorlar" diyor

UCUZ ALTERNATİF

Prof. Liu Çin'in yaşlı nüfus sorununun olduğuna dikkat çekiyor, "Yaşlılar için yeni ilaçlar bulmaya çalışıyoruz ve bunlar genellikle Batı ilaçlarından daha ucuz" diyor.

HÜKÜMET DESTEKLİYOR

Hamam böceği üretimi hükümet tarafından destekleniyor ve böceklerden üretilen maddeler birçok hastanede kullanılıyor olsa da, böcek çiftliklerine karşı çıkanlar da var.

Güney Çin Morning Post gazetesine konuşan Pekin'deki Medikal Bilimler Akademisi'nden bir araştırmacı "Böceklerden üretilen ilaç her derde deva değil, hastalıklara karşı mucizevi güçleri de yok" dedi.

TEHLİKELERİ VAR

Bir diğer akademisyen de çiftliklerde bu kadar çok sayıda hamam böceğinin kapalı tutulmasının riskli olduğuna dikkat çekti.

Çin Bilim Akademisi'nden Profesör Zhu Chaodong "Bir deprem ya da insan hatası sonucu milyarlarca hamam böceğinin doğaya karışması felakete neden olur" diye konuştu.

BBC

Çin Halk Cumhuriyeti Komik - İlginç Sağlık Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

TESLA:

çin dünyayı işgal etse emin olun insanları yiyecek stoklarına çevirir

18
1
yanıtYanıtla
Kaan:

Bu böcek. Üretme olayını duyunca. Bizim Türkiye de hiç yokken bir anda ortaya çıkan zehirli keneler aklıma geldi sanırım bizim kenelerde böyle bir çiftlikte üretilip ülkemize yayıldı bence. Bir tür biyolecik silah böcek istilası

17
1
yanıtYanıtla
Karşısına tavuk çiftliği kurun:

Kaçarlarsa salın tavukları onlar halleder

16
0
yanıtYanıtla
ker:

boşuna antibiyotik yutuyomuşum 12 saate bi böcek

13
1
yanıtYanıtla
Misafirrr:

Çek ordan bir acılı hamam böceği ! yanında bol köpüklü soğuk bir ayran !:))

8
6
yanıtYanıtla
Hans:

Blöde misafir.

yanıt2
yanıt0
1.şahıs:

Bizde lahmacun nasil bi kultur haline geldiyse onlardada bocek ve hayvan(bizim yediklerimizden farkli olarak kopekvb)kultur haline gelmis.Tabi bize cok uzak olsa da bu kultur saygi duyup isimize bakmaliyiz yoksa iyyy bocekci çinliler iyy falan yanlis olur

8
4
yanıtYanıtla
YİNE Mİ ACUN YİNE Mİ ALEYNA TİLKİ !?:

ULAN NE PİS İĞRENÇ ADAMLAR BUNLAR

11
1
yanıtYanıtla
metin:

bizim mahallede kendiliğinden ürüyorlar üretmesinler bizim mahalleye gelip toplasınlar üstüne para vermeye bile razıyız

9
0
yanıtYanıtla
Alpay:

Ben Çin''e çok gittim, bunlar yarı insan yarı hayvan, ne bulurlarsa yiyorlar, hamam böceği, fare, yılan. Bir restoranda hamam böceklerini üzerini çikolatayla kaplayıp tatlı niyetine servis ettiklerini gördüm.

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title