Haberler

Çin'de Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantıları başladı

Güncelleme:

Çin'de en üst düzey yasama organı olan 13. Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) ve 13. Çin Halk Siyasi Danışma Konferansının (ÇHSDK) 4. dönem yıllık genel kurul toplantıları başladı.

Çin'de en üst düzey yasama organı olan 13. Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) ve 13. Çin Halk Siyasi Danışma Konferansının (ÇHSDK) 4. dönem yıllık genel kurul toplantıları başladı.

Xinhua ajansının haberine göre, ülke genelinden başkent Pekin'e gelen binlerce parti delegesi, Tiananmen Meydanı'ndaki Büyük Halk Salonu'nda yapılan açılış oturumuna katıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri altında başlayan toplantılarda Devlet Başkanı Şi Cinping, Başbakan Li Kıçiang'ın yanı sıra Çin Komünist Partisi (ÇKP) Politbüro üyeleri hazır bulundu.

ÇHSDK Başkanı Vang Yang, açılış oturumunda, komitenin geçen yılki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ÇHSDK'nin 2021 çalışmalarına değinen Wang, ÇKP'nin 100. yılında "teorik ve politik rehberliği" güçlendirecekleri ve 14. Beş Yıllık Planın (2021-2025) uygulanmasına hizmet etmeye odaklanacaklarını kaydetti.

Açılış oturumuyla ilgili basına yansıyan görüntülerde delegelerin oturuma maskeyle katıldığı görüldü.

"Lianghui" (Çift Toplantılar) diye de adlandırılan ÇHSDK ve ÇUHK'nin açılış oturumları, birer gün arayla yapılıyor. Bu toplantılarda, milletvekilleri ve siyasi danışmanlar, ÇKP merkezi komitesinin belirlediği kalkınma ve reform hedeflerini hayata geçirmek için gerekli politikaları istişare ederek karara bağlıyor.

ÇUHK ve ÇHSDK'nin yapısı

Çin'in parlamentosu olarak da bilinen ÇUHK'de 2 bin 980 delege bulunuyor. Söz konusu delegeler arasında ülkenin kent, eyalet, özerk bölgeleri ve Çin Halk Kurtuluş Ordusundan temsilciler yer alıyor.

ÇUHK yılda bir kez toplanırken, diğer yasama görevlerini yaklaşık 2 ayda bir toplanan ÇUHK Daimi Komitesi ele alıyor.

Söz konusu komitede 170'i aşkın delege yer alıyor. Ülkenin en üst düzey istişare organı olarak merkezi hükümete fikir sunan ÇHSDK'de ise 2 bin 158 delege bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Xi Jinping Pekin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title