Haberler
BBC

Uçağın Motoruna Şans Getirsin Diye Para Atınca Davalık Oldu

Güncelleme:

Çin'de bir yolcu, şans getirmesi için uçağın motoruna bozuk para atınca uçuşun iptal edilmesine sebep oldu. İfadesinde şans getirsin diye yaptığını söyleyen yolcuya havayolu şirketi maddi zarara uğradığı gerekçesiyle dava açacağını duyurdu.

Çin havayolu şirketi Lucky Air, uçağın motoruna bozuk para atarak uçuşun iptal edilmesine neden olan bir yolcuya dava açacağını duyurdu. Olaydan sonra gözaltına alınan 28 yaşındaki yolcu ifadesinde, art niyetinin olmadığını, kazasız bir yolculuk olması için yaptığını kabul etti.

TEKNİK PERSONEL FARK ETTİ

Yerel medyaya göre, Çin'in doğusundaki Anqing Tianzhuşan Havalimanı'nda 17 Şubat'ta yaşanan olayda, teknik personel, son kontroller sırasında motorun alt kısmında yerde bozuk paralar bulunca güvenlik için uçuş iptal edildi.

"KAZASIZ BİR YOLCULUK" İÇİN YAPTIM DEDİ

Soyadının 'Yu' olduğu açıklanan bir yolcu olaydan bir hafta sonra gözaltına alındı. Eşi ve bir yaşındaki oğluyla seyahat eden 28 yaşındaki Yu, niyetinin kötü olmadığını kazasız bir yolculuk için motora bozuk para attığını kabul etti.

"PARALAR MOTORUN PARÇALANMASINA SEBEP OLABİLİRDİ"

Lucky Air, uçuş iptali yüzünden 140 bin yuan (yaklaşık 21 bin dolar) zarara uğradığını ve yolcuya dava açacağını duyurdu. China Daily gazetesine konuşan Çin Sivil Havacılık Üniversitesi'nden bir uzman, "Paralar motora ağır hasar verebilir ya da parçalanmasına neden olabilirdi. Uçak havadayken motor aniden durabilir ve yolcular için büyük bir risk doğabilirdi" dedi.

DAHA ÖNCEDEN DE YAPILMIŞTI

Haziran 2017'de 80 yaşındaki bir kadın, Şanghay Pudong Havalimanı'nda China Southern Havayolları'nın uçağına benzer nedenlerle bozuk para atmış ve uçuşun beş saat gecikmesine neden olmuştu. Havayolu şirketi, yaşı nedeniyle yolcuya dava açmayacağını açıklamıştı.

Bu olaydan birkaç ay sonra da 76 yaşındaki bir kadın Anqing-Kunming seferini yapmaya hazırlanan bir uçağın motoruna bozuk para attığı için gözaltına alınmış ancak daha sonra serbest bırakılmıştı.

BBC

Çin Halk Cumhuriyeti 3. Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (3)

Beyin bedava:

Gerizekalılar

9
0
yanıtYanıtla
AZRAM:

ALLAHIM YA RABBIM BÖYLE INSANLAR YÜZÜNDEN DIGER YOLCULAR VE PERSONEL DE TEHLIKEYE GIRIYOR - APTAL!!

5
0
yanıtYanıtla
Anonim:

Ulan para değil roket ataydın şansın 00 artardı bak biraz acılı geçer ama sonrasında ışığı görürdün ışığı öyle herkes göremez şanslılar görür dediğimi yaparsan ışığı kesin görürsün xDD

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title