Haberler

Çin'de, "Sel Mevsimi"nde 252 Kişi Öldü

Haziran Ayının Başından Bu Yana Çin'de Etkili Olan Seller ve Sellerden Kaynaklanan Toprak Kaymaları Sonucu 252 Kişinin Öldüğü, 64 Kişinin İse Kayıp Olduğu Bildirildi.

Haziran ayının başından bu yana Çin'de etkili olan seller ve sellerden kaynaklanan toprak kaymaları sonucu 252 kişinin öldüğü, 64 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Çin Sel ve Kuraklıkla Mücadele Yönetim Merkezi Özel Kalem Müdür Yardımcısı Zhang Zhitong Çin'deki sel mevsiminde, yaklaşık 50 milyon kişinin ve 3 milyon hektar alanın etkilendiğini, 20 bin evin hasar gördüğünü açıkladı.

Zhang, seli kontrol altına alma çabalarının, Sarı Nehir bölgesindeki mevsim normallerinin üstünde olması beklenen yağışlarla zorlaşacağını ifade etti.

Ayrıca Çin'in güney ve kuzeyindeki seller ve tayfunların bu yıl erken geldiğine de değinen Zhang sel mevsiminde insanları korumak için etkili önlemler alacaklarını açıkladı.

(İHA-SG-SG-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title