Haberler

    Çin Böreği Tarifi

    Çin böreği tarifi içerisi sebzelerle dolu olan hafif ve çıtır çıtır bir börek tarifidir. Dünyanın birçok yerinde çeşitli restoranlarda olan Çin böreği tarifinin lezzetine siz de doyamayacaksınız. Çin böreği tarifini ve Çin böreği nasıl yapılır sorusunun cevaplarını merak ediyorsanız detaylar haberimizde. İşte Çin böreği tarifi…

    Çin böreği tarifi çeşitli şekillerde çeşitli lezzetlerde yapılmaktadır. Çin böreği tarifinizin içerisine ister tavuk eti isterseniz sadece sebzelerle lezzetlendirebilirsiniz. Çin böreğinin içerisine konulan malzemeler yöreden yöreye farklılık göstermektedir. Bazı Çin böreği tarifi normal yufka ile bazıları ise Çin yufkası ile hazırlanmaktadır.  Çin büyük bir ülke olduğu için içerisine konulan malzemeler her yerde farklı farklıdır. Biz sizlere Çin böreğinin sebzeli halinin tarifini vereceğiz. Ancak Çin böreği tarifinize dilerseniz haşlanmış tavuk ekleyebilirsiniz.

    Çin böreği tarifini öğrenmek için sabırsızlanıyorsanız sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz Çin böreği tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

    Çin böreği tarifi:

    Çin böreği malzemeleri

    5 adet yufka

    1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ (üzerini su le tamamlayın)

    1 kase galeta unu

    3 adet iri kabak

    Çin böreği nasıl yapılır?

    İç harcı için:

    1- Kabak ve havucu rendeleyelim.

    2- Kabağın suyunu sıkalım.

    3- Tavaya sıvı yağı alıp küp doğradığımız kuru soğanı kavuralım. Ardından kabak ve havucu ekleyip, sotelemeye devam edelim. Baharatlarını ilave edelim.

    4- Kabak ve havuç yumuşadığında, altını kapatıp peynir ve cevizini ekleyip, karıştıralım.

    Eğer harç suyunu tam çekmemişse mutlaka süzgece koyalım. Böreği sulandırmasın.

    Çin böreğini hazırlamak için:

    1- Yufkayı 12 eşit parçaya bölelim.

    2- 1 üçgen yufkanın üzerine 1 kaşık kadar yağlı su karışımından sürelim.

    Üzerine 1 üçgen yufka daha kapatalım.

    3- Geniş tarafına harçtan 1 yemek kaşığı alıp koyalım.

    4- Kenarlarını kıvırarak rulo yapalım.

    5- Bütün yufkalar bittiğinde, buzdolabı poşetine tek sıra halinde koyarak buzluğa atalım.

    6- Pişireceğimiz zaman buzluktan çıkarıp, akan suyun altından geçirelim.

    7- Galeta ununa bulayıp tepsiye dizelim. Altına yanmaz kağıt koyabiliriz.

    200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Çin Halk Cumhuriyeti Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title