Haberler

Çin: ABD ve Kanada, Huawei konusunda "siyasi güldürü" oynuyor

Güncelleme:

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD ve Kanada'nın Huawei'nin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou'nun gözaltına alınması hususunda bir "siyasi güldürüye" imza attıklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau arasında önceki gün yapılan görüşmede, Çin makamlarının Kanada vatandaşı iki kişiyi tutuklamasının yanlış olduğu savunuldu. Pompeo'nun Washington'un bu kişilerin serbest bırakılmasına yardımcı olacağını kaydettiği de aktarıldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD'nin gerçekleri çarpıtan iddialarına şiddetle karşı çıktıklarını belirtti.

Kanada vatandaşı söz konusu şahısların casusluk suçlamasıyla Çin yasaları doğrultusunda tutuklandığına işaret eden sözcü, Washington'u hukukun üstünlüğüne ve Çin'in yargı egemenliğine saygı gösterip çifte standart uygulamayı sonlandırmaya çağırdı.

Geng, Huawei şirketinin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou'nun Kanada'da gözaltına alınmasının ise ciddi bir siyasi vaka olduğunu vurguladı.

Sözcü, ABD ve Kanada'nın bu konuda gerçekleri çarpıtarak bir siyasi güldürü oynadıklarını ifade etti.

Meng'in keyfi tutuklamaya maruz kaldığının altını çizen Çinli sözcü, diğer ülkelerin de tetikte olarak, ABD'nin benzer "tuzakları"na düşmemeleri gerektiğini söyledi.

Geng, Washington ve Ottawa'dan Çin'in ciddi endişelerini dikkate alarak, Meng Wanzhou'nun derhal serbest bırakılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Huawei Kanada Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title