Haberler

Çimsa Niğde Çimento Fabrikası Kapısını Halka Açtı

Çimsa Niğde Çimento Fabrikası, Üretim Tesislerini ve Fabrika Sahasını Gezdirmek İçin Kapılarını Halka Açtı.

Çimsa Niğde Çimento Fabrikası, üretim tesislerini ve fabrika sahasını gezdirmek için kapılarını halka açtı.

Avrupa Çimento Müstahsilleri Birliği üyesi olan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından, çimento sektörünün geniş kitlelere tanıtılması amacıyla tüm dünyada uygulanan 10-18 Mayıs 'Açıkkapı Haftası' Niğde'de başladı. Türkiye genelinde 4 fabrikanın katılımıyla gerçekleştirilen Açıkkapı Haftası etkinliklerinde Çimsa Niğde Çimento Fabrikası fabrika sahasını ve üretim tesislerini ziyaretçilere gezdirdi. Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Naci Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Alaeddin Soylu, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hamdi Erdoğan ve çok sayıda davetlinin katıldığı Açıkkapı gezisinde, Çimsa Niğde Çimento Fabrikası Müdürü Doğan Özkul, davetlilere fabrikanın üretim kapasitesi ve teknolojisi hakkında bilgiler verdi.

Dünya genelinde 2 milyar 750 milyon ton çimento üretiminin yapıldığını ifade eden Özkul, bunun 45 milyon tonunu Türkiye'nin karşıladığını, Türkiye'deki üretim kapasitesinin ise 4 milyon tonunu Çimsa'nın karşıladığını söyledi. Doğan Özkul, "Biz, Niğde fabrikamızın gerek üretimdeki rolü, gerekse de Niğde'nin gelişimine yapmış olduğumuz destek ile gurur duyuyoruz. Hedefimiz fabrikamızı ve Niğde'yi daha iyi noktalara ulaştırmaktır" dedi.

(TA-FM) 15.05.2008 19:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title