Haberler

Çimsa, 2017 3. Çeyrekte %20 Arttı

Güncelleme:

Çimsa, 2017 yılına ait 9 aylık gerçekleşen net satış gelirini 1.054 milyon TL olarak, net dönem karını ise 153 milyon TL olarak açıkladı.

Tüm iş süreçlerinde karlı ve sürdürülebilir bir büyüme sağlama hedefiyle hareket eden Çimsa, 2017 yılının ilk 9 aylık dönemine ait finansal verilerini kamuoyuyla paylaştı. Şirketin 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla elde ettiği cirosu, önceki yılın aynı dönemine kıyasla %20 artarak, 1.054 milyon TL oldu.

5 YILDA 350 MİLYON DOLAR YATIRIM

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, "Son 5 yılda yaptığımız 350 milyon Dolar tutarındaki yatırımlar ile şirketimizi daima ileriye taşıyor, ülkemiz ve sektörümüz için değer yaratıyoruz. Çimsa olarak, araştırmaya, geliştirmeye ve yenilenmeye her geçen yıl daha fazla kaynak ayırıyor; sektörde öncü kimliğimizi pekiştirecek birçok büyük yatırıma imza atıyoruz" dedi.

ARTAN KAPASİTESİYLE SEKTÖRÜN FARKLILAŞAN İHTİYAÇLARINA KESİNTİSİZ ÇÖZÜM

Özhatay, "Afyonkarahisar'da bulunan fabrikamızın Halımoru Köyü'nde 400 dönüm arazi üzerinde inşa edilen, modern teknolojilerle donatılmış yeni tesisine taşınma süreci geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Böylece yeni fabrikamızda klinker üretim kapasitemiz 3 katına çıkarak, yıllık 1,5 milyon tona ulaştı. Bununla beraber, Çimsa Eskişehir Fabrikamızda gerçekleşen 55 milyon Dolar tutarındaki yatırımımız ile toplam beyaz klinker üretim kapasitemiz 1 milyon 565 tona ulaşacak ve global beyaz çimento üreticisi kimliğimizi daha da güçlendireceğiz" şeklinde konuştu.

TOPLUMSAL YATIRIMLARIN TEMELİNDE EĞİTİM YER ALIYOR

Nevra Özhatay, çocuklara yönelik eğitim projelerini desteklemenin Çimsa için büyük önem taşıdığını ifade ederek, "2011 yılından beri yürüttüğümüz 'Yaz Çocukları' Projesi, 7-12 yaş arası çocukların eğitimine ve kişisel gelişimine yönelik geliştirilen sürdürülebilir bir toplumsal yatırım projesi olarak devam etmekte. Niğde ve Mersin'de gerçekleştirerek, 7 yılda 742 çocuğa ulaştığımız bu projeyi önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek, ülkemizin geleceği için değer yaratmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Eylül Çimsa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title