Haberler

Cimnastiğin parlayan yıldızları olimpiyatlara damga vurma hedefinde

Türkiye'yi 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda temsil edecek 4 milli sporcu, cimnastik tarihinde üst üste gelen başarıları yeni madalyalarla taçlandırmak istiyor.

Türkiye'yi 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda temsil edecek 4 milli sporcu, cimnastik tarihinde üst üste gelen başarıları yeni madalyalarla taçlandırmak istiyor.

Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'ndaki performanslarıyla tarihi başarı göstererek olimpiyatlar için kota alan sporcular Nazlı Savranbaşı (genel tasnif), Ferhat Arıcan (genel tasnif), İbrahim Çolak (halka) ve Ahmet Önder (paralel bar), başarılarını sürdürmeyi hedefliyor.

Dünya şampiyonasında paralel aletinde dünya ikinciliğini elde eden Ahmet Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2020'nin Türk cimnastik tarihinde ilklerin yaşanacağı bir yıl olması için çalıştıklarını vurguladı.

Önder, Türk cimnastikçilerin olimpiyatlara kenetlendiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tokyo Olimpiyatları için hedeflerimiz yüksek. Ülkeme madalya kazandırıp, bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Gerçekten geçen yıl tarihi bir başarıya imza attık, 2019'da dünya ikincisi oldum. Bu unvanla olimpiyatlara gidecek olmam benim için büyük bir avantaj olacak. Elimizden gelenin en iyisini yapıp ülkeme yeniden madalya kazandırmayı hedefliyorum."

Nazlı Savranbaşı: "Finale kalmak istiyorum"

Türkiye'nin olimpiyat kotası alan en genç sporcusu olan Nazlı Savranbaşı, olimpiyatlara kısa bir süre kaldığını, önlerindeki süreci en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını aktardı.

Olimpiyatlardan önce katılacakları organizasyonlarla moral depolamayı istediklerine dikkati çeken Savranbaşı, "Çok iyi bir çalışma programımız var. En iyi seriyi yapmak için çabalıyoruz. Tokyo'da ülkemi en iyi şekilde temsil edip finale kalmak istiyorum. En çok istediğim şeylerden birisi bu. Finale kaldıktan sonra niye madalya olmasın? Bunun için çabalıyorum." diye konuştu.

İbrahim Çolak'ın şanssızlığı

Sakatlığı nedeniyle sağ omzundan ameliyat edilen dünya şampiyonu milli cimnastikçi İbrahim Çolak ise olimpiyatlarda madalya hedeflediğini belirtti.

Çolak, "Biz bunu yapabileceğimize gerçekten inanıyoruz. Ben oraya (Tokyo) son dünya şampiyonu olarak gideceğim. Orada da hedefim altın madalya. Kolay olmayacak ama dünya şampiyonasında bunu başarabildiysem, olimpiyatta da başarabilirim' diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Brezilya'da 2016 düzenlenen Rio Olimpiyatları'na katılan Ferhat Arıcan ise ikinci kez mücadele etmeye hak kazandığı olimpiyatlarda, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip madalya kazanarak tarih yazmak istediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Spor

İbrahim Çolak Türkiye Tokyo Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title