Haberler

Çılgın Konuklar Filmi

Çılgın Konuklar filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Çılgın Konuklar filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

Başka bir zamandan ve başka bir ülkeden gelen konuklar, şimdiki zamanda epey ilginç maceralara karışırlar...

Bir 12. yüzyıl şövalyesi olan Thibault sevdiği lady ile evlenmek üzeredir. Fakat onları engelleyen olaylar yüzünden bu gerçekleşmez. Tek çaresi büyücünün yaptığı bir büyü ile geri giderek olayları düzeltmektir.

Ancak Kont Thibault ve hizmetkarı André büyücülerinin yaptığı hatalı bir iksir yüzünden 12. yüzyılda geri gitmek isterlerken kendilerini 21. yüzyılda bulurlar. Onlar yalnızca zamana ve mekana değil her şeye Fransızlardır.

yıllık bir yanlışlık eseri günümüz Şikago’sunda iki Ortaçağlı ne yapacaklarını şaşırırlar.

Birbirini izleyen komik olaylar onları gelecekteki torunlarının torunları ile bir araya getirir... Kafası karışmış Thibault torununun torunu Julia ile karşılaşır. Julia nişanlısı Hunter ile evlenme hazırlıkları yapmaktadır. Fakat bu garip ve komik yabancılardan da çok etkilenmiştir. Cesur yürekli Thibault ise bir anda kendi zamanına geri dönmesi gerektiğini anlar. Yoksa bütün bunlar olmayacak, asil soyu devam etmeyecek, kendi zamanında bıraktığı sevgilisiyle evlenmezse asla Julia gibi bir torunu da olmayacaktır...

1993 Fransız yapımı “Les Visiteurs” filminin Amerikan versiyonu olarak adlandırılabilecek “Just Visiting”in başrollerinde Jean Reno, Christian Clavier ve Christina Applegate gibi isimler var.

Yönetmenliğini Jean Marie Poire’nin yaptığı filmin yapımcılığı ise Patrice Ledoux üstleniyor.

“Just Visiting- Çılgın Konuklar” 1993 yılında yapılan ve bir blockbuster komedi olan “Les Visiteurs” filminin yeniden güncellenmesi. İlk filmde de başrolleri Jean Reno ve Christian Clavier paylaşmış ve yönetmenliği Jean-Marie Poire (kimi zaman Jean Marie Gaubert adını da kullanıyor) yapmıştı. O zaman da Türkiye larına gelen film, maalesef dil handikapları yüzünden yeterince anlaşılamamıştı. Çünkü Orta Çağ’dan gelen Şövalye ve uşağı, o zamanın Fransızcası ile bir hayli komik konuşmuşlar, bu espriler de ancak Fransızca bilenlerce anlaşılmıştı.

filmin yaratıcıları olan senarist ve oyuncu Christian Clavier, aktör Jean Reno, yönetmen Jean -Marie Poire (Gaubert) ve yapımcı Patrice Ledoux filmin tekrar yapımı konusunda yapımcılarla hem fikir olmuşlar. Bu kez diğer adaptasyonlardan farklı olarak yapımcılar başrolleri filme renk ve kalite katan iki usta Fransız oyuncuya teslim etmişler ama geri kalan oyuncuları Hollywood yıldızlarından seçmeyi uygun görmüşler.

Senaristler için ise farklı olan bu kez iki yabancının kendilerini sadece yanlış bir zamanda değil aynı zamanda yanlış bir ülkede ve kültürde bulmalarını sağlamak olmuş. Zira bu durum bir önceki filmden daha abartılı bir komedyalar silsilesi getirecekmiş. Sizce bu isteksiz göçmenlerin modern Amerika’da halleri çok daha komik olmaz mı? filmin karakterlerinin de senaryo da benzeri şekilde etkilenecektir. Örneğin Clavier’in canlandırdığı karakter olan sadık uşak André bu kez özgürlük ve eşitlik gibi hiç tanımadığı kavramlarla karşı karşıya kalacaktır.

Çekimlerinin büyük kısmı Şikago’da Congress Plaza’da gerçekleştirilmiş. 11 hafta süren ilk bölümlerin çekiminin ardından ekip İngiltere’ye giderek 8 hafta süren tamamlayıcı setleri çekmiş. filmin tümü ise oldukça kalabalık kadro hazırlanan 400 sette tam 5 ayda bitirilmiş.

Yönetmen: Jean-Marie Poiré

Senaryo: Christian Clavier, Jean-Marie Poiré

Oyuncular: Bridgette Wilson, Matt Ross, Christina Applegate, Christian Clavier, Jean Reno

Filmin Türü: Komedi, Fantastik,

Orijinal Adı: Just Visiting

Yapımcı Firma: Gaumont [fr]

Yapım Yılı: 2001

Yapım Ülkesi: Fransa/ABD

Orijinal Dili: Fransızca/İngilizce

Filmin Süresi: 88 dk.

Resmi Sitesi:

Vizyon Tarihi: 08.02.2002

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title