Haberler

Çilem Yoğun Bakımda Solunum Cihazına Bağlı Yaşıyor

Bakıcısı Tarafından Dövüldüğü İleri Sülen 4 Buçuk Aylık Çilem, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde Solunum Cihazına Bağlı Olarak Yaşatılıyor.

Bakıcısı tarafından dövüldüğü ileri sülen 4 buçuk aylık Çilem, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak yaşatılıyor.

"YAŞAMA OLASILIĞI ÇOK DÜŞÜK"

DHA'ya konuşan doktorlar Çilem'in yaşama olasılığının çok düşük olduğunu, yaşasa da sağlıklı olma ihtimalini de çok düşük gördüklerini söyledi.

DHA'nın sorularını yanıtlayan İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Yoğun Bakım Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Agop Çıtak "Özel bir hastaneden getirildi. Hastanede kalbi durmuş yapılan müdahaleyle canlandırılmış. Geldiğinde genel durumu hiç iyi değildi. Tüple solunum yapıyordu. Nörolojik muayenesi de kötüydü. Hemen beyin tomografisi çekildi. Kafa içi kanama olduğu tespit edildi. Hemen beyin ameliyatına alındı. 1 saat kadar ameliyat sürdü. Olayın şüpheli bulunması üzerine polise haber verildi. Kafada travma oluşmuş, karaciğerde büyük hasar görüldü ve gözde retina tabakasında kanama görüldü." diye konuştu. Çıtak bu boyuttaki yaralanmaya yol açan darbelerin neden kaynaklandığı konusunda ise net bir şey söylemeyeceğini belirtti.

"BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ DİYEMEYİZ"

Çıtak bebekte beyin ölümünün gerçekleşip gerçekleşmediği yolundaki soruyu da "Tıbbi kriterlere göre beyin ölümü gerçekleşmiş diyemeyiz, ancak beyin hem kanamadan hem de solunumun durmasından çok etkilenmiş" şeklinde yanıtladı ve bebeğin şuurunun kapalı halinin devam ettiğini solunum cihazına bağlı olarak yaşatıldığını ekledi.

"DURAN KALBİ MÜDAHALEYLE ÇALIŞTIRILMIŞ"

Çilem'in Çapa Tıp Fakültesi'ne getirildiği andan itibaret yanında bulunan asistan doktor Fatih Aygün

de "Çilem çok kötü bir tabloda geldi. Ve bu tablo halen devam ediyor. Genel durumu çok kötü, geldiğinde solunum cihazına bağlıydı ve kalbi çok yavaş atıyordu. İleriye yönelik bize ümit vermiyor.Şu anki durumu oldukça ağır" diye konuştu. Aygün 4 buçuk aylık çilem bebeğin 60 65 santimetre boyunda 5 kilogram ağırlığında olduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title