Haberler

Çilek Üreticisi Altın Yılını Yaşıyor

Aydın'ın En Önemli Geçim Kaynakları Arasında Yer Alan Çilek Üretimi Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü. Son Yılların En Verimli ve En Karlı Dönemini Yaşayan Çiftçiler İhracatla Birlikte Fiyatların da Arttığını Belirterek, İhracat Bağlantılarını Yapan İşadamlarını ve Siyasilere Teşekkür Ettiler. Artan Çilek Fiyatlarına Paralel Olarak da İşçi Ücretlerine de Yüzde 50 Oranında Zam Yapıldı.

Aydın'ın en önemli geçim kaynakları arasında yer alan çilek üretimi çiftçilerin yüzünü güldürdü. Son yılların en verimli ve en karlı dönemini yaşayan çiftçiler ihracatla birlikte fiyatların da arttığını belirterek, ihracat bağlantılarını yapan işadamlarını ve siyasilere teşekkür ettiler. Artan çilek fiyatlarına paralel olarak da işçi ücretlerine de yüzde 50 oranında zam yapıldı.

Geçtiğimiz yıl fiyatları 1 YTL'ye düşen çilek bu yıl havaların sıcak gitmesinin de etkisiyle hem daha erken çıktı, hem de kaliteli oldu. Yurtdışından artan taleple birlikte çileğin kilosu bu sezon 2.5-3 YTL'den satılmaya başlandı. Sultanhisar ve Atça'da her gün tonlarca çilek belediye hallerinden tırlara yüklenerek yurtdışına gönderilmeye başlandı. Artan ihracat sayesinde, hem üretici, hem ihracatçı hem de işçilerin yüzü güldü.

(HÖ-İK-YK)

24.04.2007 18:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title