Haberler

Cildinizi Derinden Nemlendirin

Soğuk ve Kuru Kış Aylarındacildinizin Susuzluğunu Giderin, Cildinizi Derinden Nemlendirin…

Soğuk ve kuru kış aylarındacildinizin susuzluğunu giderin, cildinizi derinden nemlendirin…

Su, cildimizin hayat ve sağlık kaynağı…. Su, her canlı için hayati öneme sahiptir; yaşam, sağlık ve güzellik kaynağıdır. Cildimizin esnekliği ve yumuşaklığının  korunmasında anahtar rol oynar. Derinin normal görünümünü koruyabilmesi için su içeriğinin %10'un üzerinde olması gereklidir.

Deri, görünebilen en büyük organımızdır; su kaybı da dahil olmak üzere vücutta meydana gelen yaşlanma sürecini yansıtır. Vücuttaki bütün hücrelerin arasında bağlantı vardır. Bu nedenle deride su kaybı varsa, buradaki hücreler kaybettiği suyu başka yerlerden sağlayacaktır. Hücreler arası dolaşan sıvıdan, komşu hücrelerden, altta bulunan deri altı dokusundan ve nihayet diğer organlara ait hücrelerden elde etmeye çalışacaktır. Deride  su  içeriğinin azalmasına bağlı incelme, kırışıklıklar, pullanma, çatlaklar, kızarıklık, kaşıntı, iltihaplanma ve ekzema gelişir.

Cildin nemlendirilmesi  için iki yol vardır. Birincisi, derin  dokuları suya doyurmaktır (bol su tüketerek, enjeksiyon yoluyla vb). İkincisi dıştan nemlendirici kremler kullanarak deriden suyun buharlaşmasını ve atmosfere su kaçışını önlemektir.  Cildimiz yağ ve su dengesini korumak için sürekli çaba gösterir. Cildimizin üzerini  kaplayan incecik doğal lipit tabakası ve doğal nemlendirici faktör suyun buharlaşmasını engeller, suyun deride tutulmasını sağlar. Çevresel değişiklikler (rüzgar, güneş, aşırı sıcak ve kuru hava, ısıtıcılar, klimalar), beslenme, hormonal dengesizlikler cildimizin yağ ve su dengesini etkiler.

Nemlendiriciler, derinin doğal nemlendirici yapısını destekleyen kompleks bileşiklerdir. Cilde nem sağlamanın yanında pek çok fayda sağlarlar. Dıştan uyguladığınız  nemlendiriciler, daha çok cildinizin üst tabakasına etkilidir. Ancak, unutmayınız ki cildinizin asıl canlılığını ve destek görevini sağlayan,  kozmetik görünüm açısından kilit görevi gören, altderidir. Bu temel tabakanın kalınlığı ve nemi (su içeriği), yaşla birlikte azalır. Dışarıdan uyguladığınız kremlerin derinin gözeneklerinden geçerek bu tabakaya ulaşması, anahtar deliğinden bir topu geçirmek kadar olanaksızdır. Bu yüzden asıl etkinin hedeflenen tabakada görülmesi pek olası değildir. Enjeksiyon yoluyla derinin alt tabakasına ulaşarak deriyi canlandırmak gereklidir. Çok ince uçlu  iğnelerle,  10 dakikalık bir işlemdir. Tüm yüz, boyun, dekolte ve eller gibi farklı bölgelere uygulanabilir. Özellikle güneşin zararlı etkilerinden korunmak ve erken yaşlanma belirtilerini önlemek için uygulanmalıdır.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title