Haberler

Çikolatacı 'Doruk' Şampiyon Oldu

Kuşadası’nda devam eden Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı’nda düzenlenen Damızlık Sığır Yarışması’nda çikolata tutkusuyla fuarın gözdesi olan ’Doruk’ şampiyon oldu.

Kuşadası'nda devam eden Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı'nda düzenlenen Damızlık Sığır Yarışması'nda çikolata tutkusuyla fuarın gözdesi olan 'Doruk' şampiyon oldu.

Platform Fuarcılık tarafından Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve hayvancılık sektörün önde gelen firmalarını bir araya getiren Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı renkli görüntülere sahne oldu. Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği öncülüğünde düzenlenen 'En Verimli Besi Sığırı Yarışması'nda Simental, Şarole, Montofon, Belçika Mavisi ve Büyük Simental olmak üzere 5 ayrı kategoride 20 damızlık hayvan podyuma çıkarak boy gösterdi.

Yoğun ilgi gören ve heyecanlı anların yaşandığı yarışmada birinci olanlar 1 ton, ikinci olanlar ise 500 kilogram yemi ödül olarak kazandı. Sahiplerine ise kupa ve madalyaları verildi. Büyük Simental ırkı kategorisinde çikolata tutkusuyla fuarın gözdesi olan Doruk, şampiyonluğun keyfini çıkardı. Yarışmanın şampiyonu olan Doruk'un sahibi Nezahat Karanfil madalyasını Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy'dan alırken, duygulu anlar yaşadı. Karanfil, "Şampiyon olacağına inanıyordum. Ona bugüne kadar gözüm gibi baktım. Kendi çocuğum gibi sevdim. Çikolatayı çok sevdiği için her gün kendisine bir çikolata hediye ediyorum. Onunla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Montofon kategorisinde Mehmet Kabasakal'a ait Güçlü, Belçika Mavisi kategorisinde Vedat Bayram'a ait Şeref, Şarole kategorisinde Ercan Ünaldı'ya ait Paşa, Simental kategorisinde Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen'e ait Efe adlı damızlık sığırlar da birinci oldu. Sektörün önde gelen temsilcilerinden oluşan jüri üyelerinin kanaatlarıyla dereceye giren damızlık hayvanların sahipleri kupa ve madalyalarını alırken büyük sevinç ve gurur yaşadı.

SEKTÖRÜN KAHRAMANLARI

Fuar ile eş zamanlı düzenlenen 3. Ulusal Süt Zirvesi'nde ise meslek insanı, fark yaratanlar, devletin eli, katılımcı firma ve sponsorlar kategorisinde de sektörde artı değer oluşturan 22 kurum ve kuruluşlar ile kişilere onur ödülü verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kuşadası Belçika Aydın Efes Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title