Haberler

Cihangir'de Eylem Yapan Gruba Polis Müdahale Etti

Eylemcilerin attığı taşın başına isabet ettiği bir çevik kuvvet polisi yaralandı.

Eylemcilerin attığı taşın başına isabet ettiği bir çevik kuvvet polisi yaralandı.

Kovalamaca sırasında bir polis memuru da kolundan yaralandı.

Polisin ara sokaklarda kaçışan göstericileri kovaladığı sırada, bazı vatandaşlar pencerelere ve balkonlara çıkarak tencere-tava çaldı, polislere tepki gösterdi.

Haber-Kamera Yüksel KOÇ - Zeki GÜNAL İstanbul DHA

Gezi Parkı'na çıkmak isteyen yüzü maskeli küçük gruplar, Firuzağa Mahallesi Defterdar Yokuşu'na çıkan ara sokaklarda toplanarak, polislere sapanlarla taş ve havai fişek atmaya başladı. Polis de eylemci gruba biber gazı ve taşlarla karşılık verdi. Ara sokaklara dağılan grupları kovalayan polis, yakaladığı bazı kişileri gözaltına aldı. Kovalamaca sırasında bir polis memuru kolundan yaralandı. Yaralanan polis memuru, kendisini yaralayan göstericinin gözaltına alınan eylemcilerden biri olduğunu öne sürerek, şikayetçi olduğunu söyledi.

Polisin göstericileri kovaladığı sokaklarda pencerelere çıkan bazı vatandaşlar ise tencere-tava çalarak polislere tepki gösterdi.

BAŞINA TAŞ İSABET EDEN POLİS YARALANDI

Olaylar akşam saatlerinde de devam etti. Firuzağa Mahallesi'nde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, çöp konteynerlerini devirip ateşe verdikten sonra cadde üzerinde barikat kurdu. Grup, polise taş ve şişe atınca, polis de gaz bombasıyla müdahale etti. Bu sırada, eylemcilerin attığı taşlardan biri, Çevik Kuvvet'te görevli bir polis memurunun başına isabet etti. Kafasından kan akan polis memuruna ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Yaralı polis memuru, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Eylemcilerin dağılmasından sonra, caddeye kurulan barikatlar iş makinalarıyla kaldırıldı. Ateşe verilen çöp konteynerleri de TOMA'dan sıkılan suyla söndürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cihangir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title