Haberler

Çiğli Belediye binası önünde, 'iş' eylemi

Güncelleme:

İZMİR'in Çiğli ilçesinde, CHP üyesi olmalarına ve uzun süre partiye emek vermelerine rağmen söz verilen işlere giremediklerini öne süren grup, belediye binası önünde oturma eylemi yaptı.

İZMİR'in Çiğli ilçesinde, CHP üyesi olmalarına ve uzun süre partiye emek vermelerine rağmen söz verilen işlere giremediklerini öne süren grup, belediye binası önünde oturma eylemi yaptı.

Çiğli Belediye binası önünde toplanan ve CHP üyesi olduklarını söyleyen 30 kişi, söz verilen işlere giremedikleri gerekçesiyle oturma eylemi yaptı. Pandemi döneminde canlarını hiçe sayarak çalışıp, maske ve siperlik yaptıklarını, ihtiyacı olan kişilere erzak dağıttıklarını belirten grup, Çiğli Belediyesi yönetimindeki bazı kişilerin kendilerine verdikleri sözleri yerine getirmediklerini ileri sürdü. Ellerinde, 'Hak, hukuk, adalet anlayışınız bu mu', 'Sayın Genel Başkanım, biz Çiğli'ye sahip çıktık, Çiğli bize sahip çıkmadı' gibi pankart ve dövizler taşıyan grup, eylemlerini olumlu sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini söyledi.

'İŞÇİ ALIMINDA BİZİ DE GÖRÜRSENİZ SEVİNİRİZ DEDİK'

Gruptakilerden Elif Çelik, CHP kongre delegesi olduğunu belirtip, "Bugün burada toplanmamızın amacı, partimize emek veren arkadaşlarımızın hak ettikleri işleri alamaması. Pandemi döneminde, herkes evinde izole olurken, bizler hiçbir tehlikeyi düşünmeden kendimizi riske atarak, siperlik ve maske ürettik. ve bunları her yere dağıttık. Bu söylediklerimizin elimizde delilleri de var. Canımızı göze alıp, çalışmalarda bulunduk fakat bunu tabii ki karşılık beklemeden yaptık. Ancak bizlere, 'Bir isteğiniz var mı?' denildiğinde, biz de 'İşçi alımında bizi de görürseniz seviniriz' dedik. Ancak daha sonradan baktık ki biz çalışanlar değil de evlerinde oturanlar, partiye hiçbir emeği olmayanlar, dayısı ve tanıdığı olanlar işe girdi. Bizim tepkimiz buna yönelik. CHP, hak, hukuk ve adalet partisidir ancak kendi içerisinde hak, hukuk ve adaleti sağlayamıyor. Bizim tepkimiz tam olarak buna yöneliktir. Eğer hak, hukuk ve adalet, parti içinde sağlanamayacaksa biz de kendi hakkımızı aramaya çıkarız. Emek kiminse, ekmek de onun hakkıdır, bizim derdimiz budur. Biz emeğimizin peşindeyiz. Daha dün belediyede emekli olanın yerine, onun evlatlarını aldılar. Eğer işler babadan oğula geçiyorsa, eğer babadan oğula bir yönetim şekli varsa bunu bize söylesinler biz çalışmayalım, sahada kapı kapı oy toplamayalım. Biz de bilelim, ona göre çalışmalarımızı başka yerlere yönlendirelim. Burada çok büyük haksızlıklar var. İşe alınanlar neye göre seçiliyor? Bu konuda açıklama yapmaları gerekiyor" dedi.

'BİZİM HAKKIMIZ OLAN İŞE BAŞKALARI SAHİP'

Ali Fırat da pandeminin en zor döneminde kendilerini riske attıklarını, yardıma ve ihtiyacı olanlara kapı kapı giderek, erzak dağıttıklarını belirtip, "Her türlü çalışmayı yaptık. Bir beklentimiz olmadan sonuna kadar partimizin arkasında durduk ve savaştık. Ancak bizim hakkımız olan işe şu anda başkaları sahipler. Emekli olanların çocukları işe alınırken, örgütte emeği olan kişileri dışarıda bıraktılar. Bizlere, 'Siz bekleyin, sizin işiniz olacak' diye diye iki buçuk yıl oldu. Bu süreçte kademe kademe işçi alımları oldu ancak onların içinde koşan arkadaşların isimleri yok. Biz yıllarca bu partinin kalkınması için emek verdik. Biz herhangi bir partiyi rencide etmek için burada değiliz. Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz. Ben bu partiye emek vereceğim diye işsiz kaldım ve yuvam dağıldı. Evimin kirasını ödeyemedim. Mecburiyetten eşyalarımı satmak durumunda kaldım. Benim gibi evli barklı olan, çocuk sahibi kişiler var aramızda. Bize bir açıklama yapılmazsa, istediklerimiz yerine getirilmezse sonuna kadar burada olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title