Haberler

Çiftlikten sofraya "akademik ürünler" -

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi bünyesindeki Prof. Dr. Cenap Tekinşen Et ve Süt Ürünleri Araştırma Uygulama Ünitesi'nde üretilen et, süt, yumurta ve pek çok organik gıdayı artık "Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi-SELVEFA" markasıyla tüketicilerle buluşturuyor.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi bünyesindeki Prof. Dr. Cenap Tekinşen Et ve Süt Ürünleri Araştırma Uygulama Ünitesi'nde üretilen et, süt, yumurta ve pek çok organik gıdayı artık "Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi-SELVEFA" markasıyla tüketicilerle buluşturuyor.

Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Uçar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ürünlerin fakülte binası içindeki satış ünitesinde satıldığını söyledi.

Ürünlerin tamamen organik olduğunu ve el değmeden hijyenik ortamda hazırlandığını belirten Uçar, "Halk sağlığını tehdit etmeyen ve gönül rahatlığıyla tüketebilecek bu ürünlerimizi çiftliklerimizden tüketicilerin sofralarına ulaştırıyoruz. Ürettiğimiz et ve süt ürünlerini SELVEFA markasıyla tescil ettirdik. Önümüzdeki günlerde ürettiğimiz SELVEFA ürünlerini kampüs içerisinde daha büyük alanda tüketicilerle buluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Et ve süt ürünleri üretiminde kalite ve gıda güvenliğinin dikkate alındığını ifade eden Uçar, üniversite bünyesindeki Prof. Dr. Hümeyra Özgen Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde üretilen hammaddelerin, Prof. Dr. Cenap Tekinşen Et ve Süt Ürünleri Araştırma ve Uygulama Ünitesi'nde Besin Hijyeni ve Teknoloji Bölümü hocalarının kontrolünde öğrencilerin katılımıyla işlendiğini dile getirdi.

Uçar, kıyma, et, sucuk, pastırma, salam, sosis, hamburger, inegöl köfte, pastörize süt, dondurma, peynir, yoğurt, tereyağı ve günlük yumurtaya kadar pek çok et ve süt ürününün üretiminin yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Et ve Süt Ürünleri Araştırma ve Uygulama Ünitesi öğrenciler için de son derece faydalı bir uygulama merkezidir. Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknoloji Bölümünün lisans ve lisansüstü uygulamalı eğitimini desteklemek üzere 1994 yılında hizmete açılan ünitemizde hayvansal ürünleri işlemekteyiz. Öğrencilerimize Dondurma ve Buzlu Süt Ürünleri adlı seçmeli ders verilmektedir. Bu dersi alan öğrencilerimiz tesisimizde günlük 150-200 kilogram dondurma üretebilmektedir. Öğrencilerimiz teorik olarak öğrendiklerini pratiğe dönüştürerek, okul bitiminde doğrudan sektöre girebiliyor. Bu yüzden uygulamalı derslere ilgi oldukça yoğun oluyor. Öğrencilerine sunduğu uygulama alanlarıyla fakültemizi çoğu veteriner fakültelerinin içinde tek örnek olarak gösterebiliriz."

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title