Haberler

Çiftlik Somonunun Dünyanın En Zehirli Gıdası Olduğu Tespit Edildi

Güncelleme:

Yapılan araştırmalara göre çiftlik somonları, yetiştirildikleri bölgelerdeki kirlilik sebebiyle kanserden alzheimer'a kadar pek çok hastalığı tetikleyen dünyanın en zehirli gıdalarından biri.

Balıklar daima sağlı bir besin olarak lanse edilse de günümüzde somon balığı için bunu söylemek oldukça güç. Çiftlik somonu dünyanın en zehirli gıdalarından biri olarak kabul ediliyor.

SOMON ÇİFTLİKLERİ ZEHİR SAÇIYOR

Norveç fiyortlarındaki somon çiftliklerinde yapılan bir araştırmada, deniz yüzeyinden 15 metre derinliğe kadar bakteri, ilaç ve böcek ilacı içeren bir atık tabakası olduğu ortaya çıktı. Deniz çiftliklerinin açık sularda olması sebebiyle kirliliği önlemenin imkansız olduğu söyleniyor.

BALIKÇILIKTA TEHLİKE ÇANLARI

Joseph Mercola'ya göre, günümüz balıkçılığı aşırı balık avcılığından kimyasal kirliliğe ve toksik maruziyetlerden genetik mutasyona kadar bir dizi ciddi sorunla karşı karşıya.

5 KAT DAHA ZEHİRLİ

Çiftlik somonu, test edilen diğer gıda ürünlerinden beş kat daha fazla toksik olduğu için dünyanın en zehirli yiyeceklerinden biri olarak kabul ediliyor. Norveçli çevre aktivisti Kurt Oddekalv'a göre somon balığı çiftlikleri hem çevre hem de insan sağlığı için bir felaket anlamında.

KANSERE SEBEP OLABİLİR

Norveç'te Bergen Üniversitesi'nde bir biyolog olan Dr. Anne-Lise Birch Monsen, "Hamile kadınların, çocukların veya gençlerin çiftlik somonunu yemelerini tavsiye etmiyorum" diyor. Monsen, çiftlik somonunda tespit edilen kirleticilerin beyin gelişimi üzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu, otizmle ilişkili olduğunu ve vücudun bağışıklık sistemi ve metabolizmasında diğer organ sistemlerini etkilediğini ekliyor.

Ayda çiftlikte yetiştirilen somonlardan birden fazla öğün tüketmek, kansere neden olan kimyasallar ve içerdiği yüksek dioksin seviyeleri nedeniyle gelecekte kansere yakalanma riskinizi artırabilir.


Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (32)

zzzzzzzz:

hani en sağlıklı balık somondu. kime inanacağız şimdi.

15
1
yanıtYanıtla
Türküm ben:

Yabanci devletlerden gelen mallari almayin. Tüm ticari icin üretilen mallar cogunlukla kimyasal madde ile üretiliyorlar. Bunu ama aciklamiyorlar. O yüzden bari yerli mal alin kualitesiz olsa bile yinefe daha iyidir.

14
1
yanıtYanıtla
SALATALIĞIM BEN:

Aynen katılıyorum. Kimyasallar senin mantığını etkilemiş.

yanıt1
yanıt0
HURİ:

yerli mal mı kaldi ki millet alsın. . iyice dışarı bağımlı yaptılar herkesi yazık

9
4
yanıtYanıtla
adimi sen yaz:

mal alirken ilk önce sen yabancisini aliyon en basiti cep telefonunun , ´markasi ney? senden iyi yerli malmi olur senin gibi daha niceleri var

yanıt2
yanıt1
Yerli Yerli Yerli:

Evet önce kendi Ulkenin malini satin al , tum Avrupada okularda öretilen sey Kendi Ulkenin malini al , milletleri bilincli ve kendi Ulkesinin malini aliyorlar

10
1
yanıtYanıtla
YABANCI YABANCI YABANCI:

Bizde de okullar da yerli malı haftası yapılıyor. Ayrıca yerli almak zorunda değiliz. Sen üretir yabancılara satarsın onlar üretip sana satar. Dünya ekonomisi dövizle işler.

yanıt0
yanıt1
ASİ:

samanı bile dışardan alıyoruz ölmüşüz ağlayanımız yok

8
3
yanıtYanıtla
adimi sen yaz:

senin gibi ineklere ithal saman en iyisi

yanıt2
yanıt0
Uysal:

Ölmekte parayla.

yanıt2
yanıt0
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title