Haberler

"Çiftdüşün: Çiftgörü" Sergisi Kapsamında Sanatçı ve Küratörle Söyleşi

Güncelleme:

Pera Müzesi'nin düzenlediği "Çiftdüşün:Çiftgörü" sergisi kapsamında küratör Alistair Hicks ile sanatçılar Waqas Khan ve RAQS Media Collective'den Monica Narula bir söyleşi gerçekleştiriyor.

Söyleşide sanatçılar, imge ve metin ilişkisi üzerinden farklı alanlardaki üretimlerini izleyiciyle paylaşıyor.

Pera Müzesi düzenlediği sergiler kapsamında, sanatçı ve küratörler ile izleyicileri buluşturmaya devam ediyor. Metin ve imge arasındaki çok yönlü ilişkiyi sorgulayan "Çiftdüşün: Çiftgörü" sergisi kapsamında, küratör Alistair Hicks ile sanatçılar Waqas Khan ve RAQS Media Collective'den Monica Narula bir söyleşi için izleyiciyle bir araya geliyor. Konuşma, sanatçıların üretim pratikleri yanı sıra, sergide yer alan imge ve metin ilişkisinden hareketle oluşturdukları eserlerine odaklanıyor.

Etkinlik, 27 Mayıs Cumartesi günü saat 14:30'da Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz gerçekleşiyor.

Waqas Khan

Waqas Khan, 1982'de Pakistan'da doğdu. Lahore'de National College of Arts'ta Baskı ve Minyatür konusunda eğitim aldı. Uluslararası grup sergilerine ve sanat fuarlarına katıldı. 2013'te Victoria ve Albert Müzesi ile Art Jameel iş birliğiyle düzenlenen 3. Jameel Ödülü kısa listesinde yer aldı. Eserleri Londra'daki The British Museum ve Victoria and Albert Müzesi, Deutsche Bank Koleksiyonu, Kiran Nadar Sanat Müzesi gibi prestijli koleksiyonların parçası oldu.

RAQS Media Collective

RAQS Media Collective, Jeebesh Bagch (d. 1965, New Delhi), Monica Narula (d. 1969, New Delhi) ve Shuddhabrata Sengupta (d. 1968, New Delhi) tarafından 2000 yılında kuruldu. Grubun, uluslararası mekanlarda sergilenen eserleri, onları çağdaş sanata, tarih araştırmalarına, felsefi spekülasyona, araştırma ve teorinin kesişmelerine konumlar. Üretimleri çoğu kez enstalasyonlar, çevrimiçi ve çevrimdışı medya nesneleri, performanslar biçiminde izleyiciyle buluşur.

Pera Müzesi Oditoryumu'nda gerçekleştirilecek etkinlikler ücretsizdir. Yerler sınırlıdır, rezervasyon alınmamaktadır. Etkinlik dili İngilizce'dir, Türkçe simültane çeviri olacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Pera Müzesi Delhi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title