Haberler

Çiftçiye Tarım Makinesi Desteği

Soma ilçesinde, hibe destekli makine ekipmanından faydalanmak için başvuran 30 çiftçiye, değeri 128 bin 161 lira olan tarım ve sulama makineleri teslim edildi.

Soma ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamındaki hibe destekli makine ekipmanından faydalanmak için başvuran 30 çiftçiye, değeri 128 bin 161 lira olan tarım ve sulama makineleri teslim edildi.

Soma Hükümet Konağı önünde, hibe destekli makinelerin çiftçilere teslim edilmesi nedeniyle tören düzenlendi.

Törende konuşan Soma Kaymakamı Abdulkadir Karataş, "tarımda teknolojinin kullanılması ve makineleşmenin yaygınlaştırılması" hedefiyle, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesinin 2007 yılında başladığını, 5 yılda çiftçiye 640 milyon destek sağlandığını belirtti.

Karataş şunları söyledi:

"30 çiftçimiz 'tarım aletlerine sağlanan yüzde 50 hibe desteği'nden faydalanmak için müracaat ederek, değeri 128 bin 161 lira olan 30 adet makineye kavuşmuşlardır. Hedefimiz bu yasanın bize tanıdığı imkanları Soma olarak kullanmaktır. Bu nedenle biz köylerimize yaptığımız ziyaretlerde konuyu çiftçilerimize anlatmaya çalıştık ve anlatmaya devam edeceğiz. 4 yıl daha devam edecek olan hibe kredi desteğini, en uygun şartlarda çiftçilerimize vereceğiz. "

Soma İlçe Tarım Müdürü İsmail Kaya, törendeki konuşmada, Tarım Kanunu'nun, Kırsal Kalkınma Planı ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Bakanlar Kurulu Kararlarına dayanılarak, makine ve ekipman alımlarının desteklendiğini belirtti.

Kaya, projeye, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan çiftçiler, şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler ve üst birliklerin katılabileceğini belirtti.

Bakanlık tarafından belirlenen şartlara uygun proje başvurularında, mal alım tutarının yüzde 50'sinin hibe yoluyla desteklendiğini anlatan Kaya, "Hibe tutarı, gerçek kişiler için mal başına 50 bin lira, tüzel kişiler için mal başına 100 bin liradır. Basınçlı sulama sistemleri başvurularında gerçek kişiler için 100, tüzel kişiler için 200 bin liradır. Yapılan müracaatlar sonucunda, Soma'dan 30 proje kabul edilerek, proje sahiplerine teslim edilecektir" dedi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen teslim törenine Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma İlçe Vergi Dairesi Müdürü Kazım Tuğcu, Soma İlçe Nüfus Müdürü Yaşar Çelebi, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Duman, Daire Amirleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Soma İlçe Müftülük Şefi Sezai Metin, Soma Ziraat Bankası Müdürü Yavuz Balcı ve çok sayıda çiftçi katıldı.

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title