Haberler

Çiftçiye 1,860 Milyar TL Tarımsal Destek Ödemesi Yapıldı

Samsun Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı, 2002-2018 yılları arasında toplamda Samsun çiftçisine 1,860 milyar TL'lik tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını söyledi.

Türkiye'de çiftçilere verilen destek her sene büyüyerek artıyor. Samsun Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı, 2002 yılından 2019 yılına kadar yapılan tarımsal desteklerle alakalı açıklamalarda bulundu.

Yapılan destekler ile tarımsal üretimin arttırılmasının amaçlandığını ifade eden Nail Kırmacı, "2017 yılında 202,5 milyon TL, 2018 yılında 263 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi gerçekleştirildi. 2019 yılında da şu ana kadar 117,5 milyon TL'lik tarımsal destekleme ödemesi yapıldı ve ödemeler devam ediyor. 2018 yılında Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında; buzağı desteği, anaç koyun keçi desteği, anaç manda ve malak desteği, manda ıslah desteği, süt desteği ve su ürünleri desteği başta olmak üzere çiftçimize 70,5 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. 2019 yılında da şu ana kadar 11 milyon TL ödemenin yapıldı ve yaklaşık 65 milyon TL ödeme de ileri ki tarihlerde yapılacak. Hayvancılık desteklemeleri içerisinde en büyük pay buzağı desteklemesine ait. 2018 yılında 56 milyon TL buzağı desteklemesi ödendi, 2019 yılında da yaklaşık 60 milyon TL buzağı destekleme ödemesi yapılacak" dedi.

"77 milyon TL fındık desteklemesi yapılacak"

İleri ki tarihlerde yaklaşık 77 milyon TL fındık desteklemesi yapılacağını ifade eden Kırmacı, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Desteklenmesi Projesi kapsamında da; 2018 yılında 10,5 milyon TL yatırımcıya ödeme yapıldı. 2019 yılında da şu ana kadar 9 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. Bitkisel Üretim Desteklemeleri kapsamında 2018 yılında; yem bitkileri desteği, mazot ve gübre desteği, fındık desteği, hububat ve yağlı tohumlu bitkilere prim desteği, ÇATAK desteği, organik tarım ve iyi tarım destekleri başta olmak üzere çiftçimize 170 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. 2019 yılında da şu ana kadar 79,5 milyon TL ödeme yapıldı. 100 milyon TL destekleme ödemesi de ileri ki tarihlerde yapılacak. Bitkisel Üretim Desteklemeleri içerisinde en büyük pay fındık desteklemesine ait. 2018 yılında 73,5 milyon TL fındık desteklemesi ödendi. 2019 yılında da yaklaşık 77 milyon TL fındık desteklemesi ileri ki tarihlerde çiftçimize ödenecek. 2002-2018 yılları arasında toplamda Samsun çiftçisine 1,860 milyar TL'lik tarımsal destekleme ödemesi yapıldı." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Samsun Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title