Haberler

Çiftçinin Patlayan Boru Çilesi

Yaylak Ovası Sulama Projesi'nden faydalanan 37 köy ve 2 beldenin sürekli patlayan sulama boruları, çiftçiyi perişan etti.

Yaylak Ovası Sulama Projesi'nden faydalanan 37 köy ve 2 beldenin sürekli patlayan sulama boruları, çiftçiyi perişan etti.

Atatürk Barajı Sulama Birliği Başkanı Osman Aydoğdu, konuyla ilgili şikayetler üzerine yetkililerin oluşturduğu iki ayrı heyetin gelip, yerinde inceleme yaparak, borulardaki imalat ve döşeme hatalarını kabul ettiklerini söyledi. Atatürk Barajı Sulama Birliği Müdürü Abdullah Gökkan ise, sadece 2012 yılında patlayan borular için sulama birliği olarak 401 bin 629 TL para harcadıklarını, ancak birliğin bütçesinin bunu karşılamaya yetmediğini ifade etti. Bu projenin aynısının şu anda Suruç ilçesinde yapıldığına dikkat çeken Gökkan, "Şu anda sevinç çığlıkları ile su bekleyen Suruç halkı, korkarım ki yarın su verildiğinde onlar da aynı sorunu yaşarlar" dedi.

Çiftçilerden Mustafa Taşkıran da, "Bu boruları döşerken boruların 100 yıl ömrü olacaklarını söylediler. Ancak 10 yıl geçmeden borular çürüdü. Gelin bakın 15 dönümlük şeker pancarımız hepsi kurudu. Fıstık tarlam göl olunca kurumaya başladı" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yaylak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title