Haberler

Çiftçilerin Tarım Kredi Borçları Yeniden Yapılandırılıyor

AK Parti Edirne Milletvekili Prof

AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, 'Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu 25 Mayıs 2010 tarihinde aldığı kararla 98 bin 314 çiftçimizin borcuna yeni bir ödeme kolaylığı sağlamıştır' dedi.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerin tarım kredi borçlarının yeniden yapılandırıldığını bildirdi.

Hükümetlerinin 2003 yılında çıkartılan kanun ile üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçları yeniden yapılandırıldığını ve 600 bin çiftçinin bundan yararlandığını ifade eden budak, şöyle devam etti:

'Öte yandan, seçim bölgem Edirne'ye yaptığım ziyaretlerde çiftçilerimiz, tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının yeniden yapılandırılmasını istemişlerdi. Bu nedenle, Ocak 2010 ayında yapılan partimizin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Sayın Başbakanımıza konuyu arz etmiş olup, bu konuda ilgili birimlere talimat verilmesi yönünde talepte bulunmuştum. Bu kapsamda, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu 25 Mayıs 2010 tarihinde aldığı kararla 98 bin 314 çiftçimizin borcuna yeni bir ödeme kolaylığı sağlamıştır. 1 Haziran tarihi itibariyle kanuni takipte borcu olan ve müracaat eden ortakların (kefilleri ve varisler dahil) borçlarına, vade tarihinden yapılandırma tarihine kadar temerrüt faizi oranı yerine normal faiz oranı üzerinden basit usulde faiz hesaplanacaktır. Ortaklar 1 Hazirandan itibaren ortağı oldukları kooperatiflere müracaat edebilecekler. Bu suretle hesaplanacak yeni borçlarını defaten ödeyebilecekleri gibi, yeni borcun asgari yüzde 30'unu peşin ödeyerek, kalanını 2 yılda 2 eşit taksit halinde de ödeyebileceklerdir. Borcunu taksitlendiren ortaklarla ilgili olarak daha önceden mal beyanında bulunmama ve taahhüdü ihlalden kaynaklanan uyuşmazlıklara ilişkin davalardan vazgeçilecek, açılmış ceza davaları düşürülecek.'

Budak, çiftçilerin sorunlarına yönelik olarak gerçekleştirilen bu düzenlemenin hayırlı olmasını, bereketli bir sezon geçirmesini diledi. (RC-İRE) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title