Haberler

Çiftçilere Tarım Sigortası Uyarısı

Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, çiftçilerin doğal afetlerden dolayı karşılaşabilecekleri zararı en aza indirebilmek için mutlaka devlet destekli tarım sigortası yaptırması gerektiğini bildirdi.

Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, çiftçilerin doğal afetlerden dolayı karşılaşabilecekleri zararı en aza indirebilmek için mutlaka devlet destekli tarım sigortası yaptırması gerektiğini bildirdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından kapsama alınacak ürünler, riskler, bölgeler, işletme ölçekleri ile devlet tarafından sağlanacak prim desteği miktarlarının, her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlendiğini belirtti.

Tarım sigortaları 2017 yılı uygulamalarının 31 Aralık 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Yılmaz, "Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak ilk defa 2017 yılında üreticilerimiz meyve ağaçlarına ve fidanlarına, paket halinde dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, kar ağırlığı, sel ve su baskını risklerine karşı sigorta yaptırabilecektir. Ayrıca, yine ilk kez bu yıl kuraklık için buğday ürününde ilçe bazlı kuraklık verim sigortası yapılmaya başlanmıştır." dedi.

Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, üreticileri tarım sigortası yaptırmaları hususunda teşvik amaçlı uyguladığı önemli tarım politikalarından birinin de tarım sigortasında poliçe tutarının yüzde 50'sinin devlet destekli hibe olarak karşılanması olduğuna dikkati çekerek, "2017 yılında devlet prim desteği oranı, tüm risklerde yüzde 50 oranında uygulanacak. Ancak, açık alanda yetiştirilen meyvelerde don olayına karşı üçte bir oranında ek prim desteği uygulanacaktır. Bu sebeple üreticilerimizin olabilecek afetler sonucunda yaşanması muhtemel zararları karşılaması ancak tarım sigortası yaptırmakla mümkün olmaktadır." diye konuştu.

Çiftçilerin TARSİM'in yetkili kıldığı sigorta acentelerine giderek başvurabileceklerini de dile getiren Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz, şunları kaydetti:

"Geçmiş yıllarda yaşanan doğal afetlerden dolayı birçok üreticilerimiz büyük mağduriyetler yaşamıştır. Bu mağduriyetlerin tekrar yaşanmaması için tarım sigortaları üreticilerimizin olmazsa olmazı. Çiftçilerimiz doğal afetlerden dolayı karşılaşabilecekleri zararı en aza indirebilmek için mutlaka devlet destekli tarım sigortası yaptırmalıdır. Üreticilerimiz, çağrılarımızı dikkate alarak son günü beklemeden ürünlerini ya da bahçelerini tarım sigortası yaptırmaları gerekmektedir."

Yılmaz, tarımın üstü açık fabrikaya benzediğini kaydederek, sürekli doğal afetlerle karşılaşma riski bulunduğunu, üreticilerin ürünlerine teminat altına almalarının ancak tarım sigortası yaptırmakla mümkün olabileceğini vurguladı.

Fındık ve kivi

Yılmaz, bölgelerinde en çok üretim yapılan tarım ürününün başında fındık ve kivinin geldiğini anımsatarak, "Aynı şekilde geçtiğimiz yıllarda fındık ve kivi zirai dondan en çok etkilenen tarım ürünlerinin başında gelmiştir. Tarım sigortası yaptıran üreticilerimiz zararlarını en aza indirmiş ancak, yaptırmayanlar çok ciddi mağduriyetler yaşamıştır. Özellikle fındık ve kivi üreticilerimizin de çağrılarımıza kulak vererek tarım sigortası yaptırmalarında son derece fayda vardır." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, fındık için son poliçe tarihinin 5 Mart 2017, kivi için ise 22 Şubat 2017 tarihi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Tarım Sigortaları Havuzu Kemal Yılmaz Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title