Haberler

Çiftçilere 'Mera Kullanımı Eğitimi'

Van Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği Ekipleri Tarafından Merkeze Bağlı 10 Köyde Çiftçilere, 'Mera Kullanımı Eğitimi' Projesi Kapsamında Çiftçi Eğitimi Yapıldı.

Van Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliği ekipleri tarafından merkeze bağlı 10 köyde çiftçilere, 'Mera Kullanımı Eğitimi' Projesi kapsamında çiftçi eğitimi yapıldı.

Konu ile ilgili bir bilgi veren Proje Koordinatör Yardımcısı Ziraat Mühendisi Necmettin İşkol, amaçlarının çiftçileri mera kullanımı konusunda bilgilendirmek olduğunu belirterek, vatandaşlarla yapılan anket sonuçlarına göre de çalışmalara yön verdiklerini kaydetti. İşkol, eğitim toplantılarında yaptıkları anket sonuçlarına göre silajlık mısır konusunda çiftçilerin yaklaşık yüzde 80 gibi büyük bir kısmının bilgi sahibi olmadıklarını tespit ettiklerini belirterek "Silajlık mısır ekimi yapılmadan karlı bir hayvancılık yapmak mümkün değildir. Bundan dolayı, eğitimlerde özellikle silajlık mısır konusu işlendi. Yapılacak olan silajlık mısır ve öteki tarla günleri ile bitkisel üretimin ve mera bakımı ile korunmasının iyi bir hayvancılık verimi açısından önemi görsel olarak gösterilmesi amaçlanmıştır. Yapılan bu çalışmalarla bakımsız kalmış, ağır otlatma ve tekniğine uygun olmadan kullanılan mera ve yem bitkilerinin tahrip olmasını, verimsizleşmesini, erozyona açık hale gelmesini önlenmek istiyoruz. Amacımız, meraların üzerindeki aşırı yükün kalkması, bununla birlikte çiftçilerimizin öğrendikleri bilgi ve becerileri ziraat faaliyetlerine uygulaması bilgi ve becerilerini geliştirmeleri bunun sonucunda hayvancılığın gelir getirici olduğunu ve küçük aile işletmelerini geliştirip, ekonomik ve sosyal alanda gelişmelerini sağlamaktır. Bu gibi çalışmaların sürekli olması ve alanının geliştirilmesi, çiftçilerimize büyük yarar sağlayacaktır. Yapılan bu çalışmalar çiftçilerimiz tarafından büyük beğeni kazandığını ve bu çalışmaların sürekli olmasını arzuladıklarını gördük" dedi.

İşkol, ayrıca işçi eğitiminin ardından, 50 çobana da eğitim verildiğini de bildirdi.

(MET-MET-Y)

18.06.2007 15:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

3.Sayfa Kadın Magazin Sağlık Kültür Sanat Politika Spor Dünya Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title