Haberler

Çiftçilere 73 Bin YTL'lik Destek

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Tarafından Yürütülen 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı'nın 4. Etabında, 18 Adet Fayda Sahibine 73 Bin 808 YTL Hibe Desteği Verildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programı'nın 4. etabında, 18 adet fayda sahibine 73 bin 808 YTL hibe desteği verildi.

Yazılı bir açıklama yapan İl Tarım Müdürü Bilgin Aydın, mayıs ayında Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklemesi kapsamında makine ekipman alımları için toplam 26 çiftçinin müracaat ettiğini belirtti. İl Proje değerlendirme birimi tarafından yönetmelik kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda, bir adet balya makinesi, 6 adet pülverizatör, 3 adet bahçe el traktörü, 3 adet silaj makinesi, 4 adet çayır biçme makinesi ve bir adet basınçlı sulama sistemi olmak üzere toplam 18 adet fayda sahibinin projeden yararlandığını açıklayan Aydın, "Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında fayda sahiplerine, toplam proje değeri 147 bin 616 YTL olan makine ekipman alımlarında 73 bin 808 YTL hibe desteği verildi. Sosyal tesislerde düzenlediğimiz törenle fayda sahipleriyle birlikte hibe desteği sözleşmesini imzaladık. İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü'nde görevli proje yürütme birimindeki teknik elemanlar, fayda sahiplerine sözleşmeye göre yükümlülüklerini detaylı olarak anlattı" dedi.

Fayda sahibi çiftçiler memnuniyetlerini dile getirirken, bundan sonra da gerekli desteklerin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

(OMR-OMR) 15.06.2008 12:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title