Haberler

Çiftçi Kadınların Bakanlardan Yardım Çağrısı "Bakan Davutoğlu'na Kebapçı Önünde Sendikacı Tepkisi"...

Ak Parti Genel Merkezi tarafından Bursa İl Teşkilat İçi Eğitim Programı'na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın programdaki konuşmasını dinledi.

Ak Parti Genel Merkezi tarafından Bursa İl Teşkilat İçi Eğitim Programı'na katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın programdaki konuşmasını dinledi. Programdan sonra Arınç ile birlikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bursa'yı gezdi. İlk önce Emirsultan Cami'nde ikindi namazını kılan Arınç ve Davutoğlu, vatandaşlarla sohbet edip, çocuklarla bol bol fotoğraf çektirdi. Arınç ve Davutoğlu, daha sonra Yeşil Türbe ve Yeşil Cami'yi gezdiler. Cami çıkışında Karacabey Hisarköy'den gezmeye geldiklerini söyleyen kadınlarla sohbet eden bakanlar, geçim sıkıntısı yaşadıklarını söyleyen kadınları dinlediler. Kadınlar, "Mazot çok pahalı. Her şey çok pahalı. Mısırlarımızı satamıyoruz. Mısırlarımız yerde kaldı. Dışarıdan alım yapılıyor. Yardımlarınızı ve ilginizi bekliyoruz" dediler. BAKANLARIN KONVOYUNDA TAKSİCİ KRİZİ Arınç ve Davutoğlu, daha sonra Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri'ni ziyaret etmek için hareket ettiler. Tophane Meydanı'ndaki türbelere yaklaşık 50 araçlık konvoyla hareket eden Arınç ve Davutoğlu'nun yer aldığı konvoyun içinde taksi kaldı. Polis araçlarının taksiyi konvoydan ayrılması için uyarmasına rağmen taksi şoförü konvoyla araç seyrine devam etti. Taksinin önü daha sonra sivil polisler tarafından kesildi. Olayda sivil polisler ile taksi şoförü arasında karşılıklı tartışma ve itiş kakışmalar yaşandı. Küfürlerin de edildiği olayda polisler tarafından aracına bindirilen taksi şoförü, olay yerinden uzaklaştı. ÇAMURLU YOLA KARŞI ALTERNATİF YOL Arınç ve Davutoğlu, daha sonra Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri'ni gezdi. Buradan da Üftade Hazretleri'nin Türbesi'ne yürüyerek giden iki bakan, kazı çalışması olan çamurlu yolla karşılaşınca Bursa Büyükşehir Başkanı Recep Altepe tarafından farklı yoldan götürüldü. Türbeyi gezen bakanlar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencisi olan ve babası Ali Uğur'u kaybeden Yunus Uğur'a taziyeye gitti. Bakan Davutoğlu ve Arınç, taziyenin ardından akşam namazını kılarak, Bosna Hersek Fahri Bursa Konsolosluğu'nun düzenlediği programa katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title