Haberler

Çiçek: "Toplum Netameli Konulara Hazır mı?"

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Açıklamalarıyla İlgili, "Biraz Daha Konuşmalarımıza Dikkat Etsek. Öylesine Netameli Konularda Acaba Toplum Hazır mı? Özellikle Şu Son 4-5 Sene İçerisinde Toplumun Tüm Meselesini Bir Anda Konuşmaya Çalıştık, Toplum Bu Kadar Yükü Kaldırabilecek mi Bunlara İyi Bakmamız Lazım" Dedi.

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in açıklamalarıyla ilgili, "Biraz daha konuşmalarımıza dikkat etsek. Öylesine netameli konularda acaba toplum hazır mı? Özellikle şu son 4-5 sene içerisinde toplumun tüm meselesini bir anda konuşmaya çalıştık, toplum bu kadar yükü kaldırabilecek mi? Bunlara iyi bakmamız lazım" dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından soruları yanıtladı. Çiçek, Kenan Evren'in açıklamalarına ilişkin bir soruya, "Biz Bakanlar Kurulunda o konuyu hiç konuşmadık" yanıtını verdi.

Çiçek, "Şahsi görüşünüzü alabilir miyiz" sorusu üzerine de şunları söyledi:

"Şahsi görüşümü şu anda söyleyemem. Bence herkesin en azından şuna dikkat etmesi lazım; Zaman zaman belki hepimiz yanlış yapıyoruz, bu konularda biraz dikkatli olmak lazım. Yani Türkiye'nin önünde bunca sıkıntı, bunca zorluk varken birilerini çözmeden yeni tartışma konularını ilave etmek en azından zamanlama açısından, içeriği bir tarafa, içeriği ile ilgili herkes bir şey söylüyor, tabiatıyla bunun getirdiği zorlukları görüyoruz. Bu zorlukların en başında da yargının karşılaştığı zorluklar var. Şimdi aynı beyanları birisi söyleyince yargı ne yapacak, öbürü söyleyince ne yapacak. Uygulayıcılarda da bir sürü tereddüt meydana getirmiş oluyor" dedi.

"Cumhurbaşkanının TBMM'de 3'te 2 çoğunlukla seçilip seçilmeyeceğine" ilişkin tartışmalarla ilgili olarak da Çiçek, "Bugüne kadar Meclis'in hangi nisapla toplandığı, hangi kararları hangi nisapla alması gerektiği ve geçmiş uygulamalar dikkate alındığında, burada meçhul olan bir şey yok, yeni bir unsur yok" dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin tutumuyla ilgili Çiçek, "Her parti kendi yolunu kendisi tercih eder. Ama kendi düşen de ağlamaz. Gerilim politikasıyla Türkiye bir yere varamadı. Herkes kendi politikalarını anayasal çerçevede ayarlamak mecburiyetindedir" diye konuştu.

Çiçek, Türkiye'yi bir partinin tek başına esir alamayacağını kaydederek, "Yani, Ak Parti olmasaydı da kendileri olsaydı, bu teklifi getirenler hiç bu yorumları yapmazlardı. Bunlar biraz militanca anayasal yorumlardır, ideolojik yorumlardır ve siyasi yorumlardır. Ben onlara katılmıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title