Haberler

Çiçek: 'Terör Dış Politikanın Parçasıdır'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı Cemil Çiçek, 'Terör, Dış Politikanın Parçasıdır. Türkiye'ye, Bölgeye Yönelik Politik Hedefleri Olan Uluslararası Çevreler, Terörü Bir Alet Olarak Kullanıyorlar. O Niyetler Tümüyle Ortadan Kalkmadan, 'Terör Tümüyle Bitecektir' Demek Çok İddialı Bir Laf Olur' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı Cemil Çiçek, ''Terör, dış politikanın parçasıdır. Türkiye'ye, bölgeye yönelik politik hedefleri olan uluslararası çevreler, terörü bir alet olarak kullanıyorlar. O niyetler tümüyle ortadan kalkmadan, 'terör tümüyle bitecektir' demek çok iddialı bir laf olur'' dedi.

Çiçek, AK Parti'nin aylık yayın organı ''Türkiye Bülteni'' dergisine verdiği röportajda, ''Terörle mücadele partiler üstü, milli bir konudur. Terör, dış destekli bir olgudur. Arkasında dış destek olmayan hiçbir terör örgütünün uzun süre varlığını sürdürmesi mümkün değildir. 17 Ekim tezkere sürecini ve sonrasını anlayabilmek için bunların bilinmesi gerekir. 17 Ekim tarihine kadar Türkiye'de terör konusunda dışa dönük bir faaliyet hiç gösterilmedi. Bu, AK Parti Hükümeti'nin en önemli başarılarından biridir. Çünkü terör suçları sınırı aşan suçlardır. Onun için dış irtibatlarının kesilmesi son derece önemlidir. Türkiye, bugüne kadar bu irtibatları kesemediği için veya o kaynakları ikna edemediği için Türkiye'nin haklı mücadelesi o ülkelerde, o çevrelerde tepkiyle karşılanmıştır'' diye konuştu.

Operasyonlar sonucunda Türkiye'nin dünyaya terörle mücadelede haklılığını ilk defa kabul ettirdiğini belirten Çiçek, bölücü terör örgütünün Türkiye'de ayrışma, çatışma ve kargaşa çıkartmak istediğini ancak Türk milletinin sağduyusunun bunların hepsinin üstesinden geldiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title