Haberler

Çiçek: "Terör Bir İnsanlık Belasıdır"

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, terörün bir ''insanlık belası'' olduğunu ve bu belaya karşı uluslararası camianın işbirliği içinde olması gerektiğini belirterek, ''Ama maalesef bu işbirliğini dış dünyada yeteri kadar görmüyoruz. Bunun en açık örneği Hollanda'da Nuriye Kesbir ile ilgili verilen mahkeme kararıdır'' dedi.

Antalya'da yeni Adliye Sarayı inşaatını gezen Adalet Bakanı Çiçek, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Çiçek, Diyarbakır'da 10 kişinin ölümüne neden olan patlamayla ilgili sorular üzerine, ''Bu olay gerçekten üzücü bir olaydır. Birçok insan, masum çocuklar hayatını kaybetti. Terörün çirkin yüzü bir defa daha açıkça görüldü'' diye konuştu.

Terör örgütlerinin dış destek olmadan faaliyetlerini sürdüremeyeceklerini ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

''Bunu sadece bizim görmemiz yetmiyor. Halen yurt dışında görmeyenler var. Ben her defasında ifade ettim. Terörün arkasında dış destek olmadan, terör örgütlerinin faaliyet göstermesi, ayakta kalması mümkün değil. Türkiye kendi milli imkanlarıyla bu mücadeleyi veriyor, sonuna kadar verecektir. Ancak terör bir insanlık belasıdır. Bu belaya karşı uluslararası camianın işbirliği içerisinde olması lazım, ama maalesef bu işbirliğini dış dünyada yeteri kadar görmüyoruz. Bunun en açık örneği Hollanda'da Nuriye Kesbir ile ilgili verilen mahkeme kararıdır. Çoluk çocuk demeden masum insanların hayatını katledenler bugün maalesef Avrupa'da himaye görebilmektedir. Bunun en açık misali de Nuriye Kesbir olayıdır. Şunu herkes iyi anlamalıdır, şu veya bu şekilde terör örgütlerine girmiş olanlarda bu alçaklığı görmelidir: Terör örgütlerini uluslararası bir kısım çevreler maşa olarak kullanıyorlar. Bu yol çıkmaz bir yoldur. Kendi insanlarına acı vermekten başka bir netice elde etmeleri de mümkün değildir.''

Bir gazetecinin, ''Saldırıyla ilgili olarak Türk İntikam Tugaylarının adı geçiyor'' sözleri üzerine Çiçek, ''İsimlere takılıp kalmayın. Bunlar yanıltmak ve kışkırtmak için de söylenebilir. İsimlerden ziyade varılmak istenilen noktaya bakmak lazım'' dedi.

Bir gazetecinin, terör örgütü PKK üyesi Nuriye Kesbir'i Hollanda'nın Türkiye'ye ''işkence görmeyeceğine dair yeterli güvenceyi vermediği'' gerekçesiyle iade etmemesini belirtmesi üzerine de Çiçek, Türk hukuk sistemi içinde işkencenin suç olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title