Haberler

Çiçek'ten CHP'ye: "Kendi Düşen Ağlamaz"

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı Seçimleriyle İlgili "Gerilim Politikası" Yürüttüğünü Savunarak, "Yeni Bir Anayasal Düzenleme Bugüne Kadar Yapılmadığına Göre Durup Dururken Gerilim Çıkarmak, Türkiye'ye Yazık Olur" Dedi. Çiçek, Anamuhalefete Hitaben "Her Parti Kendi Yolunu Kendisi Çizer Ama Kendi Düşen de Ağlamaz" Diye Konuştu.

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili gerilim politikası yürüttüğünü savunarak, "Her parti kendi yolunu kendisi çizer ama kendi düşen de ağlamaz. Net ifade edeyim ki Türkiye gerilim politikasıyla bir yere varamadı, gerilim politikasını sürdürenler de Türk halkından, Türk seçmeninden kati suretle itibar görmedi, destek görmedi" diye konuştu.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısın ardından açıklamalarda bulundu. Kurul'un gündemine aldığı konuları aktaran Çiçek, küresel ısınmayla ilgili alınacak tedbirlerin ve Abdullah Gül'ün dış temaslarının ele alındığını kaydetti. Çiçek, bir soru üzerine CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimleri üzerinden gerilim politikası yürüttüğünü öne sürerek, "Gerilimle bir yere varılamayacağına göre herkes kendi politikalarını Anayasa çerçevesinde ayarlamak zorundadır" dedi.

Çiçek şunları söyledi:

"Her parti kendi yolunu kendisi çizer ama kendi düşen de ağlamaz. Net ifade edeyim ki Türkiye gerilim politikasıyla bir yere varamadı, gerilim politikasını sürdürenler de Türk halkından, Türk seçmeninden kati suretle itibar görmedi,destek görmedi. Gerilimle bir yere varılamayacağına göre herkes kendi politikalarını Anayasa çerçevesinde ayarlamak zorundadır. Bugüne kadar meclisin hangi nisapla toplandığı, hangi kararları hangi nisapla alması gerektiği ve geçmiş uygulamalar dikkate alındığında burada meçhul olan bir şey yok. Yeni bir unsur yok, yeni bir Anayasal düzenleme bugüne kadar yapılmadığına göre durup dururken gerilim çıkarmak, Türkiye'ye yazık olur. Türkiye'ye haksızlık ederler. Türkiye kendisine bir yol çizmiştir ve bu yol Türkiye'nin menfaatine olan bir yoldur. Bu yolda yürürken gerginliklerle bir yere varmak mümkün değil. Türkiye'yi bir parti de tek başına esir alamaz. Herkesin davranışlarını, beyanlarını, demeçlerini yasa ve anayasa çerçevesinde söylemesinde fayda vardır.

Bunlar Türkiye'ye fayda getirecek bir tartışma da değildir. Ak Parti olmasaydı da kendileri olsaydı bu teklifi getirirler miydi? O zaman hiç bu yorumları yapmazlardı. Bunlar biraz militanca Anayasal yorumlardır, ideolojik yorumlardır ve siyasi yorumlardır. Ben onlara katılmıyorum."

EVREN'E: "TOPLUM BUNA HAZIR MI?"

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, bir soru üzerine Kenan Evren'in eyalet sistemiyle ilgili yaklaşımının Kurul gündemine gelmediğini kaydetti. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Çiçek, şunları söyledi:

"Aynı beyanları biri söyleyince yargı ne yapacak, öbürü söyleyince ne yapacak. Uygulayıcılarda da bir sürü tereddüt meydana getirmiş oluyor. Onun için biraz daha dikkatli davransak, biraz daha konuşmalarımıza dikkat etsekÂ… Özellikle böylesine metaneli konuları toplum konuşmaya hazır mı, bu kadar yükü kaldırabilecek mi, onlara iyi bakmak lazım."

KÜRESEL ISINMAYA KARŞI ÖNLEMLER

Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda küresel ısınma ve etkilerinin değerlendirildiğini, su kullanımından yeşil alanların genişletilmesine kadar bir dizi önlemin hükümet gündemine alındığını ifade etti. Çevre ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'nın küresel ısınmaya karşı çalışmalarını yürüttüğünü dile getiren Çiçek, küresel ısınmanın özellikle tarıma dayalı ekonomiler için önemine dikkat çekti. "Türkiye bu konuyu kendi yönünden, kendi ölçeği ve imkanları açısından incelemesi, değerlendirmesi, bunu devamlı gündemine alması ve alınması gereken tedbirleri de alması gerekmektedir" diye konuşan Çiçek, hükümetin konuyla ilgili çok yönlü bir çalışma başlattığını duyurdu. Bu çerçevede alınacak önlemlerin Bakanlar Kurul gündemine geldiğini belirten Çiçek, bunları şöyle sıraladı:

"Kamuoyunun bilgilendirilmesi ve bu konudaki duyarlılığın arttırılması için eğitim çalışmalarına hız verilmesi gerekmektedir.

Sera gazlarını yutan orman, çayır ve mera alanlarının genişletilmesi ve iyileştirilmesi gerekmektedir. Yeşil alanların arttırılması ve mevcudun korunması noktasında da hem yasal hem de toplumsal duyarlılığın gündemde tutulması gerekmektedir.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması gerekmektedir. Bununla ilgili yasal düzenleme

Su yönetimi iyi sevk ve idare edilmesi lazım. Bu konunun tek elden idare edilmesi gerekmektedir. Yeraltı sularının gelişigüzel kullanılmasının önüne geçilmelidir."

ARAP BİRLİĞİ TOPLANTISINDA İLK TÜRK BAKAN GÜL

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Afganistan ziyareti ve Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına ilişkin bilgi verdiğini kaydetti.

21 Arap ülkesinin oluşturduğu bir Arap Birliği'nde ilk defa bir Türk Dışişleri Bakanının davet edildiğini vurgulayan Çiçek, "Türkiye özellikle Irak konusunda kendi düşüncelerini çözüm yollarını bu toplantı vesilesiyle muhataplarına ve birlik üyesi ülkelere anlatma fırsatı bulmuştur" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title