Haberler

Çiçek: PKK İstihbarat Örgütlerinin Maşası

Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, PKK'nın uluslararası istihbarat örgütleri tarafından kullanıldığını söyledi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin şehit ailelerine yapılacak yardımların Bakanlar Kurulu gündemine gelip gelmediğini sorması üzerine, şehit ailelerine ve malul gazilere yapılan yasal yardımlar hakkında bilgi verdi.

1 yıllık süreyi kapsayan tezkereye dayanarak kaç defa sınır ötesi operasyon yapılabileceğine ilişkin bir soruya Çiçek, "İnşallah hiçbirisine gerek kalmaz. Bu 1 yıllık süre içinde bu tezkere müteaddit defalar kullanılabilecektir" yanıtını verdi. Çiçek şartların tayini ve tespitinin ilgili birimler tarafından yapılacağını belirtti.

-BÜTÇE İMZAYA AÇILDI

Çiçek, başka bir soru üzerine de 2008 bütçesinin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını belirterek Anayasa ve içtüzük gereği bütçenin ayın 17'sine kadar sunulması gerektiğini ifade etti. Çiçek toplantıda memur maaş zamları konusunun görüşülmediğini söyledi. Bütçe büyüklüklerinin ne kadar olduğunun sorusu üzerine de Bakan Çiçek, "yaklaşık bellidir ama bir detay çalışma daha yapılması gerekiyor" dedi.

-"TELEKOM'DA ANLAŞMA OLACAĞINI ÜMİT EDİYORUM"

Çiçek, Türk Telekom'da alınan grev kararıyla ilgili bir soru üzerine, "Bizim arzumuz anlaşmayla sonuçlanmasıdır. Hükümet olarak bizim üzerimize düşen bir şey varsa Türk Hava Yolları'nda olduğu gibi yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Ama kabul etmek gerekir ki bu hesap meselesidir. Kurumlar zarara girerek hak elde edilecekse bir süre sonra o kurum zararları başka türlü ülkeye zarar veriyor" dedi.

-"PKK İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİNİN MAŞASI"-

Çiçek, "Ne olursa tezkerenin gerekleri yerine getirilmez?" sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ben bu sorunuzun cevabını biliyorum ama dikkat ederseniz her şeyi burada söylememeye çalışıyorum. Çünkü bir tek tedbirle, bir tek konuşmayla, bir tek teşebbüsle bu bela defedilebilseydi, şimdiye kadar hem Türkiye'mizden hem de başka ülkelerden def edilebilirdi. Şunu da görmemiz lazım, bugün PKK dediğimiz terör örgütü Kürt halkını temsil etmiyor. En büyük zararı onlara veriyor ama birçok gelişmelerden biliyoruz ki PKK, bugün önemli devletlerin istihbarat güçleri ile iç içedir, onların maşasıdır, onların politikalarının aletidir. Onların karşılığı olarak da birçok yerde sığınıyorlar, barınıyorlar, para topluyorlar, oralarda icrai faaliyette bulunuyorlar. Ne söylemek istediğimi şöyle 5-6 aylık gazeteleri karıştırırsanız, göreceksiniz. O nedenle PKK gerçeğinin herkes tarafından iyi bilinmiş olması gerekir. Türkiye de iyi bilmelidir. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece görünürdeki belli rakamla uğraşıyor değildir. Ama bugün herkes biliyor ve biz de biliyoruz ki PKK, önemli devletlerin istihbarat kuruluşlarıyla iç içe, onların maşası, piyonu. Türkiye'yi istikrarsız kılmak, gelişmesini engellemek adına eğer rakam 300 milyar dolar bir şey ifade ediyorsa PKK'nın kimlerin hesabına, niçin çalıştığının da gerçek olarak ortaya çıkması çok kolaydır ve bunların aşılması da çok kolaydır."

-"ABD ASKERİ VE PEŞMERGE İLE KARŞILAŞILIR MI" SORUSU-

Türk askerinin Kuzey Irak'ta Peşmerge ve ABD ordusu ile karşı karşıya gelme olasılığı üzerine sorulan bir soruya karşılık Çiçek şöyle konuştu:

"Bunlar tamamıyla teknik ayrıntılardır. Bunların hepsinin burada konuşulması doğru da değildir. Aslında zor bir konuyu konuştuğumuzun hepimiz farkında olmalıyız. Yani her şeyi, herkesin huzurunda konuşursak bu işin tedbir olma niteliği ortadan kalkar. Bazı sorularınızı kendi kendinize sorun cevaplayabilirsiniz de. Çok fazla detaya girmekte fayda görmem ben."

Ermeni soykırım tasarısıyla ilgili hangi somut tedbirlerin alınacağı şeklindeki bir soru üzerine de Çiçek, Türkiye'nin her güçlü ve büyük bir devlet gibi olayı soğukkanlılıkla ve sağduyuyla takip ettiğini belirtti.

-TMYK BİLDİRİSİNDEKİ "HER TEDBİR"-

Çiçek, terörle mücadele kapsamında sınır ötesi operasyon dışında ne gibi önlemlerin alınacağını ilişkin bir soru üzerine de, geçen hafta yapılan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısının ardından yayınlanan bildiride yer alan "her önlemin" alınacağını söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title