Haberler

Çiçek, "Özal Raporu"nu Değerlendirdi

Güncelleme:

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Yargının vereceği karara itibar edip ona göre değerlendirme yapmak lazım."

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Adli Tıp Kurumunun Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin raporu ile ilgili, "Yargının vereceği karara itibar edip ona göre değerlendirme yapmak lazım. Bunun dışındaki her şey siyasi değerlendirmedir" dedi.

Çiçek, Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Çiçek, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporla ilgili, "Bu konuda en yetkin ve sorumlu kuruluş, raporunu savcılığa verdi. Bundan sonra yargı süreci ile alakalı. Yargının vereceği karara itibar edip ona göre değerlendirme yapmak lazım. Bunun dışındaki her şey siyasi değerlendirmedir, ben de ona girmem" diye konuştu.

Teknik olarak bir iddia ortaya atıldığını, bunu da inceleyecek olan organın Adli Tıp Kurumu olduğunu ifade eden Çiçek, "Adli Tıp Kurumu da anladığım kadarıyla çok kapsamlı bir rapor verdi. Artık bunun üzerinde, ben konunun uzmanı değilim; uzman olmadığıma göre, yargı sürecinin vereceği kararı beklemek lazım" dedi.

Raporun tartışmayı bitirip bitirmeyeceğine ilişkin soru üzerine ise Çiçek, "O biraz da bizim tartışma adabımız, üslubumuzla alakalıdır. Bitirmek istiyorsanız biter, bitirmek istemiyorsanız yeni bir tartışma başlatmış olursunuz. Tıbbi olarak bu ne anlam ifade ediyorsa bu işin uzmanları söylerler" diye konuştu.

Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Yozgat'taki baraja adının verilmesi teklifi ile ilgili, "Gerçekten sürpriz oldu, hiçbir bilgim yok. O saatte bir heyetle görüşüyordum. Sonradan bir arkadaşımız aradı, haber verdi" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Adli Tıp Kurumu Turgut Özal Cemil Çiçek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Gelinim Mutfakta Rabia Kimdir? Gelinim Mutfakta Rabia kaç yaşında, nereli? ERZURUM DEPREM SON DAKİKA | Erzurum'da deprem nerede oldu? Erzurum'da deprem kaç şiddetinde deprem oldu? Kate Middleton nerede? Kate Middleton tedavi görüyor mü, saraydan ayrılıyor mu? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe Beko - Beşiktaş Emlakjet Basket maçı ne zaman? Kızını taciz eden baba kim? Baba tutuklandı mı? Olay nerede oldu? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 18 Nisan İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title