Haberler

Çiçek: İsmi Gibi Aydın Fikirlerin Sahibiydi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aydın Menderes'in vefatına ilişkin, "Gerçekten ismi gibi aydın ve aydınlık fikirlerin sahibiydi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aydın Menderes'in vefatına ilişkin, "Gerçekten ismi gibi aydın ve aydınlık fikirlerin sahibiydi. Çok değerli bir siyaset adamıydı" dedi.

Çiçek, Aydın Menderes'in hayatını kaybettiği Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

Hastanede, Başhekim Prof. Dr. Murat Bozkurt'tan bilgi alan Çiçek, Menderes'in ailesiyle de görüşerek başsağlığı dileğinde bulundu.

Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Çiçek, "Rahmetli Aydın Menderes, vatanı ve milleti için, ülkemizin ve insanımızın mutluluğu ve refahı için hizmet etmiş ve karşılığında da bedelini idam sehpasıyla ödemiş çileli bir babanın; eşinin, çocuklarının acısını uzun yıllar çekmiş yüreğinde hissetmiş yine çileli bir annenin ve ailenin ve aynı şekilde uzun yıllar çile çekmiş bir evladıydı" diye konuştu.

Menderes'e Allah'tan rahmet dileyen Çiçek, şunları söyledi:

"Kendini yakinen tanıyoruz. Uzun yıllar hukukumuz da oldu. Çok değerli bir siyaset adamıydı. İnşallah Allah ailesiyle beraber, babasıyla, annesiyle, kardeşiyle beraber onu cennetinde buluşturur. Cenabı Hak'tan bunu temenni ediyorum. Mekanı cennet olsun. Milletimizin, ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun, söylenecek budur."

"Menderes'in ölüm nedeniyle ilgili bir bilgi alıp almadığının" sorulması üzerine Çiçek, "Sebebinin bir önemi yok artık bu saatten sonra, hayır dua etmekten başka..." dedi.

Çiçek, "Ölümünden önce Menderes ile görüşme fırsatının olup olmadığının" sorulmasına karşılık ise "Sizin haberiniz olmadan geldim, daha evvel buraya başhekim bilir. Biraz böyle işleri kapalı götürüyoruz. O zaman da zaten sıkıntı çekiyordu. Hakkın takdiri budur, buna razı olmak ve hayır dua etmek lazım. Hayırla yad etmek lazım. Allah rahmet eylesin" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title