Haberler

Çiçek: "Bahçeli'nin Söylemi ile Terörist Başının Özlemi Örtüşüyor"

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, "Sayın Genel Başkanın (Devlet Bahçeli) Söylemi ile Terörist Başının Özlemi Örtüşüyor. Çünkü Terörist Başı da Orada (İmralı) Kalmaktan Rahatsız" Dedi.

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ''Sayın Genel Başkanın (Devlet Bahçeli) söylemi ile terörist başının özlemi örtüşüyor. Çünkü terörist başı da orada (İmralı) kalmaktan rahatsız'' dedi.

Cemil Çiçek, Bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamadan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

''Terörist başının F tipi cezaevinde cezasını çekmesi konusunda bazı talepler geliyor. MHP kongresinde de bu dile getirildi. Bu konudaki görüşleriniz neler?'' sorusu üzerine, ''Bu konuda yapılan açıklamaların sağlıklı bilgiye dayandığı kanaatinde değilim'' diyen Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:

''Basında çıkan haberlere ve kongrede yapılan konuşmalara göre Sayın Bahçeli, ki kendilerini tebrik ediyorum, bir defa daha MHP Genel Başkanlığı'na seçilmiştir, inşallah güzel hizmetler yapar.

Şimdi, Sayın Genel Başkan'ın söylemi ile terörist başının özlemi örtüşüyor. Çünkü terörist başı da orada kalmaktan rahatsız. Avukatları aracılığı ile veya başka türlü, 'burada tecrit yapılıyor' tarzında Avrupa Birliği makamlarına da zaman zaman başvurular var. Oradan biran evvel başka cezaevlerine nakledilmesi konusunda talepleri var. Şimdi o taleple kongredeki söylem üst üste örtüşmüş oluyor. Bu çok doğru değildir. Çünkü onun orada kalması 57. Hükümet'in verdiği bir karardır. Bir devlet kararıdır. Dolayısıyla AK Parti iktidarı döneminde alınmış bir karar değildir.

Niye 57. Hükümet aldı? O kararın gerekçesini biran evvel o kararda imzası bulunanların, o kararı verenlerin çok daha iyi takdir edeceğini düşünüyorum.

Dolayısıyla bu konuları böyle tartışmak fayda getirmez. Zaten terör Türkiye'de rahatsız edici bir konudur. Bunu her gün tartışma gündeminde tutmak bence farkında olmadan o konuyu şu veya bu şekilde toplumda bir gerginlik vesilesi yaparız.

Tekrar ifade ediyorum. Terörist başının özlemi ile Sayın Bahçeli'nin söylemi üst üste oturmuş bulunuyor, örtüşüyor.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title