Haberler

Çiçek: "AB Kıbrıs Konusunda Verdiği Sözde Durmamıştır"

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AB'nin Kıbrıs Konusunda Türkiye'ye Verdiği Sözleri Tutmadığını Söyledi.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AB'nin Kıbrıs konusunda Türkiye'ye verdiği sözleri tutmadığını söyledi.

Moskova'da, Avrupa Konseyi ile Rusya Federasyonu Adalet ve İçişleri Bakanlıkları tarafından düzenlenen Avrupa Ülkeleri Arasında Ceza Hukuku Alanında İşbirliğini Artırma konulu konferansa katılan Bakan Çiçek, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Çiçek, AB Komisyonunun ilerleme raporunda Kıbrıs ile ilgili süre verilmesi konusunda, "Kıbrıs konusunda Ada'da kalıcı bir barışın tesisi için hem KKTC, hem de biz devlet olarak üzerimize düşeni yaptığımız kanaatindeyiz" dedi.

Bu konuda Türkiye'ye haksızlık yapıldığını ifade eden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evet Kopenhag kriterleri falan, bunlar hepsi önemli değerlerdir. Önemli kriterlerdir. Ama verilen sözde de durulması gerekmektedir. AB Kıbrıs konusunda verdiği sözde durmamıştır. Bunu kimse göz ardı edemez. Eğer bir şey yapılacaksa bir adım atılacaksa bunun eşzamanlı ve birlikte yapılması gerekir. Bu da en kararlı bir şekilde, hem sayın Başbakan, hem de sayın Dışişleri Bakanı tarafından müteakip defalar açıklanmıştır. Aynı noktada duruyoruz. Adım atması gereken biz değiliz, onlardır."

Bu konuda karşı tarafın adım atmaması halinde ne olacağı sorusu üzerine Bakan Çiçek şunları kaydetti:

"Gelmezse gelmez. Neticede bu karşılıklı adım atılması gereken bir konudur. 24 Nisan 2004'te, (Kıbrıs) Türk tarafı ve Türkiye, BM'nin ortaya koyduğu çözüme en zor şartlarda gerekli katkıyı vererek, en önemli adımı atmışlardır. Şimdi adım atma sırası onlardadır. Biz onu bekliyoruz. Kaldı ki Kıbrıs geçmişte de AB'ye girişin de ön şartı filan değildir. Dolayısıyla burada zik zak yapan Türkiye değil, AB'dir. Herhalde oturup onu değerlendireceklerdir. Bu ikisi birbirinden farklıdır."

Bakan Çiçek, ilerleme raporunda Türkiye'de yolsuzlukla ilgili eleştirilerin hatırlatılması üzerine de "Ayrı ayrı konulara geldiğimizde, her konuda Türkiye'nin yaptığı var. Yapmakta olduğu işler var. Söyleyecekleri var. Bu raporun bir kısım değerlendirmelerine bizim itirazlarımız var" dedi.

Bakan Çiçek, bir başka soru üzerine, ilerleme raporunda AB reformlarının yavaşladığına dair görüşün doğru olmadığını belirterek, "Bu doğru değil. Bunu hep ifade etmeye çalıştık. AB ile ilgili olarak geriye dönük son 4-5 yılda, bizden önceki hükümetin de bu konudaki çalışmalarını dikkate alarak değerlendirme yaptığımızda, AB binasının evvela kaba inşaatını yaptık" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title