Haberler

Çiçeği Burnunda Bakanların İlk Demeçleri

60. Hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Olarak Görevlendirilen AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Nazım Ekren, Bakan Olduklarını Televizyondan Öğrendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 60. hükümette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilen AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Nazım Ekren, bakan olduklarını televizyondan öğrendi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını AK Parti Genel Merkezi'ndeki makamlarından izleyen Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nazım Ekren, bakan olduklarını televizyondan öğrendi. İsimlerinin yeni kabinede açıklanmasıyla birlikte yoğun tebrik telefonu alan Yazıcı ve Ekren, Bakanlar Kurulu toplantısına aynı makam aracıyla gitti. AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılan gazetecilerin sorularını cevaplayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı

Hayati Yazıcı, ilk duygularını "Benim için sürpriz oldu" sözleriyle açıkladı. Teşkilat çalışmalarının oldukça yoğun şekilde devam ettiğini belirten Yazıcı, "Hatta geçtiğimiz hafta bir toplantıda Sayın Başbakan'a grup yönetimiyle ilgili bir önerim oldu. Kendisi bana 'Ya sen dur. Onu teşkilatta değerlendir' cevabını vermişti. Bu da arkadaşlarımın yanında oldu. Herhangi bir beklenti içinde değildik ama tabii siyaset bu. Nereye uygun görülürsek bütün hünerimizi göstermek, performansımızı ortaya koymak için gece

gündüz demeden çalışacağız. Türkiye çok iyi yönetiliyor. Bundan sonra çok daha iyi günlere ulaşılacak" değerlendirmesini yaptı.

Yazıcı, bakan olduğunu televizyondan öğrendiğini ifade ederek, görev alanının henüz belli olmadığını, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında görev alanlarının belirleneceğini kaydetti. Yazıcı, verimli bir ekip çalışması yapacaklarına inandığını da sözlerine ekledi.

'Ekonomiden Sorumlu' olması beklenen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren de, "Sayın Başbakan'ın teveccühü ve takdiridir. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ekren, Başbakan Erdoğan'ın kabine listesini açıklamadan önce dile getirdiği sözlerin hem takipçisi hem de onu yerine getirmek için çalışmalara devam edeceklerini dile getirerek, görev alanları belli olduktan sonra detaylı açıklama yapacağını söyledi. Ekren, kendisinin de Hayati Yazıcı gibi bakan olduğunu televizyondan öğrendiğini bildirdi. Yazıcı ve Ekren, Genel Merkez'den milletvekilleri ve partililer tarafından uğurlandı.

(DA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title