Haberler

Cıbıltepe Kışın Modern Telesiyejiyle Misafirlerini Cezbedecek

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Cıbıltepe, yenilenecek mekanik tesisleri ve yapımına başlanan modern telesiyeji ile yeni kayak sezonuna iddialı girecek.

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı olan 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, her sandalyesinde 6 kişinin oturabileceği modern telesiyej hattı yapılıyor.

Sandalyelerin ön kısmı rüzgardan camlı korumalı, bilgisayar donanımlı olan 2 kilometre uzunluğundaki telesiyej hattı, 77 sandalyesi ile saatte ortalama 3 bin kişi taşıyacak.

Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm bakanlıkları tarafından Kars Valiliği koordinesinde yapımına başlanan ve yaklaşık 42 milyon liraya mal olacak telesiyej, kayak sezonuna yetiştirilecek.

Mekanik tesisleri de yenilenecek olan Cıbıltepe, yeni kayak sezonunda iddialı olacak.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, pistler bölgesinde yeni mekanik tesislere ihtiyaç olduğu için telesiyej yapımına karar verildiğini söyledi.

Toksoy, Sarıkamış'a özellikle kış turizminde yerli ve yabancı turistlerin her yıl katlanarak ilgi gösterdiğini ifade ederek, bu nedenle ilçede gerek konaklama, gerekse pistler bölgesindeki talepler doğrultusunda çalışmalar yapıldığını anlattı.

Kayak merkezindeki mekanik tesislerin yenilenmesinin sürdüğünü hatırlatan Göksal Toksoy, "Geçen yıl mekanik tesislerimizin yetersizliğini gördük, bu anlamda mekanik tesislerimizi rahatlatacak yeni ilave mekanik tesisler yapıyoruz. Kültür Turizm Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığından alınan ödeneklerle, onların desteğiyle Özel İdaremiz buradaki mekanik tesisi ihale etti, şu an yapılıyor. İnşallah yeni sezona yetişecek." dedi.

- "Tesisi yeni sezona yetiştireceğiz"

Toksoy, Cıbıltepe'ye gelen misafirlerinin soğuktan, rüzgardan etkilenmemesi için son teknoloji telesiyej yapmaya başladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu sene çok sayıda kayaksever, turist, misafir bekliyoruz. Artık tesislerde istasyonlarda yığılma olmayacak. Kayakseverler beklemeyi sevmiyor, kaydıktan sonra teri soğumadan tekrar zirveye çıkmak istiyor. Biz de kayakseverlerin rahatlığı için tesisi yeni sezona yetiştireceğiz. Gelen kayakçılarımız Sarıkamış'ın sarıçam ormanlarında, dünyanın en kaliteli kristal toz karının olduğu yerde keyifli ve huzurlu kayak yapsınlar diye onlara her türlü alt yapıyı hazırlıyoruz."

Master planı doğrultusunda yeni mekanik tesislerle Sarıkamış'ı çevreleyen dağların birbirine bağlanacağını da dile getiren Göksal Toksoy, "Kayakseverler arttıkça biz de dağı ona göre planlıyoruz. Hatta dağın master planını yaptırıyoruz, yakında bitecek. Yeni pistler, yeni mekanik tesisler ihtiyaç oldukça yapılıyor. Hatta diğer dağları da master plana alıyoruz." ifadesini kullandı.

Toksoy, 3 bin rakımlı Sıpkaç Dağı'nın da master planına dahil edildiğini söyleyerek, "Cıbıltepe karşısında Ağbaba, Balıklı dağları var. Çamurlu Dağ ve Cıbıltepeyi birbirine bağlayacak mekanik sistem kuruyoruz. Onun için master plan hazırlıyoruz." diye konuştu.

"Bütün sorunlar ortadan kalacak"

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkan Yardımcısı Semih Yılmaz da Cıbıltepe'nin her geçen yıl daha popüler hale geldiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Geçen yıllarda gelen misafirlerden aldığımız en büyük şikayetlerden biri telesiyejlerde çok sıra beklemekti. Yani telesiyejlerin yetersiz olduğu yönündeydi. Misafirlerimiz bazı pistleri kullanamadıklarını, seçeneklerin az olduğunu söylüyordu. Yeni yapılan telesiyejle bütün sorunlar ortadan kalkacak. Kayakseverler çok hızla dağın zirvesine çıkıp, istediği pistte kayağın keyfini yaşayacak."

Kayak merkezinde, saatte 1200 kişi kapasiteli 4 telesiyej ve toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom,1 snowboard pisti bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sarıkamış Kars Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title