Haberler

Cıbıltepe'de Hafta Sonu Yoğunluğu

Güncelleme:

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de hafta sonu dolayısıyla pistler kayakseverlerle doldu.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de hafta sonu dolayısıyla pistler kayakseverlerle doldu.

Telesiyej ve pistlerin tamamının açık olduğu kayak merkezindeki 2. etap pistlerde kar kalınlığı 47 santimetre ölçüldü. Pistleri dolduran yerli ve yabancı turistler, kayak ve snowboard yaparak karın keyfini doyasıya yaşadı.

Rusya ve İran ile çevre il ve ilçelerden gelen yerli ve yabancı turistlerin özellikle Karanlık dere bölgesindeki pistlerde yoğunlaştığı görüldü.

Kayak merkezindeki bir otelin genel müdürü Bülent Okay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cıbıltepe'de kayak ve tatil için bulunmaz bir ortam olduğunu söyledi.

Yarıyıl tatilinden sonra yoğunluğun aynı şekilde devam ettiğini, kayak merkezindeki otellerde ortalama yüzde 80 doluluk yaşandığını dile getiren Okay, "Şimdi sömestrden sonrada Sarıkamış'a ilgi çok fazla. Misafirlerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Kar kalınlığı gayet iyi, pistlerimizde herhangi bir açılma söz konusu değil. Bizler de oteller olarak misafirlerimize kaliteli hizmet sunmaya devam ediyoruz. Tahminime göre bu sene kayak mevsimi Sarıkamış'ta nisan ayına kadar devam eder" diye konuştu.

İran'dan gelen Sağlar Kağzemin adlı turist de Sarıkamış'ın çok güzel bir yer olduğunu belirterek, "Altı senedir Sarıkamış'a geliyoruz. Burada tesisler ve her şey çok güzel. Zaten biz İran'da kayak yapamıyoruz. Kayak için Sarıkamış'a geliyoruz" dedi.

Bu arada kayak merkezindeki kafelerin önüne konulan büyük semaverlerde yerli ve yabancı turistlere sunulan semaver çayı, büyük ilgi görüyor. Kayak tutkunları kayağın yanı sıra sarıçam ormanları içinde semaver çayı içmenin keyfini de ihmal etmiyor.


Kaynak: AA / Güncel

Sarıkamış Türkiye İran Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title