Haberler

    CIA Köstebeğinin Kullandığı Hizmete Son Verildi!

    Burçin Aygün - - NSA'in tüm Amerikan vatandaşlarının dijital veri ve sesli görüşmelerini kayıt aldığını ortaya çıkartan eski CIA ajanı Edward Snowden'ın macerası devam ediyor. Kısa bir süre önce Snowden'in kullandığı iddia edilen özel güvenlikli e-posta hizmeti Lavabit ise bu kaostan nasibini alanlar arasına katıldı. Web tabanlı ücretsiz pek çok servisin aksine, yüzde yüz güvenlik ve mahremiyet garantisi veren bu e-posta sistemi, şirketin sahibi Ladar Levison'ın yaptığı bir duyuru ile birlikte kapatıldı!

    Snowden'in gizli bilgilerinin kayıtlı olduğu düşünülen Lavabit, iddianın hemen ardından Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından mercek altına alınmıştı. Levision'da açıklamasında bu duruma gönderme yaparak, "Amerikan halkına karşı suç işleyen bir planın parçası olacak, ya da on yılı bulan emeğin getirisi bu işe son verecektim," diyor. Kararlı bir duruş sergileyerek Lavabit'in fişini çeken kurucu, istemeden de olsa ardında 350 bin kişilik kullanıcı kitlesini bırakmış oldu.

    Geçtiğimiz ay Moskova'da yapılan basın konferansı için CIA'in köstebeği tarafından Lavabit üzerinden yollandığı söylenen davetiyeler, böylece koskoca bir sistemin de ortadan kalkmasına sebep oldu. Ladar Levison ise duyurusunda, çoktan ilgili yasaya karşı harekete geçtiğini, gerekli evrakları hazırladığını söylerken, mühim bir ekleme daha yapıyor. E-posta servisinin sahibine göre, her bir Amerikan vatandaşı kullandığı herhangi bir hizmet için mutlaka şüpheye düşmeli ve dikkatli olmalı.

    Snowden krizinin patladığı Guardian gazetisinin editörlerinden Spencer Ackerman' da, aynı saatlerde benzeri bir yazı yayımladı. Editör makalesinde, NSA'in Yahoo gibi pek çok büyük şirketten güvenlik sistemlerini devre dışı bırakmalarını ve müşterilerin hesaplarına erişim izni talep ettiğini yineliyor. Yahoo bu isteğe yanıt vermediği için çeşitli makhemelerce birden fazla kez uyarı da almış. Ackerman son olarak, çoğu dünya markasının bu talep karşısında çaresiz kalarak kullanıcılarının bilgilerini teslim ettiğini ve direnen şirketlerin sayısının azlığını dile getiriyor.

    Burçin Aygün - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title