Haberler

CHP Zonguldak İl Başkanlığında Tartışma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığına Gelen Bir Grup Partili, Delege Seçimlerinin Kendilerine Haber Verilmediğini İddia Ederek Parti Yöneticileriyle Tartıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığına gelen bir grup partili, delege seçimlerinin kendilerine haber verilmediğini iddia ederek parti yöneticileriyle tartıştı.

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığının geçen hafta sonu mahalle delege seçimleri yapıldığını ancak seçimlerden kendilerinin haberi olmadığını ileri süren bir grup partili, İl Başkanı Osman Yayla ile görüşmek istediklerini söylediler. Bu arada muhalif grup, parti lokalinde, içinde bulundukları durumu eleştiren basın açıklaması yaparken bazı partililerin tepkisiyle karşılaştı. Kısa süren tartışmanın ardından İl Başkanı Yayla'nın odasına geçen muhalif grup, İl Başkanı Yayla'ya delege seçiminde kendilerine haber verilmediğini belirterek, bu sorunun bir an önce çözülmesini istediler.

CHP eski İl Sekreteri Nurettin Yıldırım, delege seçimlerinde kendilerine haber verilmediğini söyleyerek, CHP'nin kendi içindeki çatışmalar nedeniyle iktidar olamadığını vurguladı. Yıldırım, "Biz yıllardır CHP'ye oy veriyoruz. İl Başkanımız Ali Koçal'ın Milletvekili olmasının ardından başkanlık görevini ben yürüttüm. Ancak 8 yönetim kurulu üyesi arkadaşımızın istifa etmesiyle yönetimimiz düştü. Genel Merkezimiz yeni yönetim atadı. Ardından Merkez İlçe Başkanlığı, İl Kadın Kolları ve Merkez Kadın Kolları görevinden alındı. Bununla da yetinilmedi, bu partiye yıllardır karşılık beklemeden hizmet eden arkadaşlarımıza haber verilmeden delege seçimleri oldu bittiye getirildi. Birçok arkadaşımız, kendileri adına başkaları tarafından imza atılarak oy kullanıldığını iddia ediyor. Delege seçimlerinin iptal edilerek yeniden yapılmasını istiyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Osman Yayla da, delege seçimleri öncesi gerekli duyuruların yapıldığını, iptal edilmesini isteyenler için hukuk yolunun açık olduğunu söyledi. Yayla, basın açıklaması yapmak isteyen gruba da tepki gösterdi. Yayla, "Delege seçimleri öncesi gerekli duyuruları yaptık. İptal edilmesini isteyenler için hukuk yolu açık. Yetkili olmayan hiç kimse parti adına basın açıklaması yapamaz. Parti açısından resmi açıklama yetkililere aittir" diye konuştu.

Partililer daha sonra İl Başkanlığı binasını olaysız bir şekilde terk etti.

(ET-AK)

08.11.2007 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title