Haberler

Chp, "Vergi Cennetlerinin" Araştırılmasını İstedi

CHP, siyasetçilerin "vergi cennetlerinde" bulunması muhtemel servetlerinin ve bunların kaynaklarının araştırılmasını istedi.

CHP, siyasetçilerin "vergi cennetlerinde" bulunması muhtemel servetlerinin ve bunların kaynaklarının araştırılmasını istedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile milletvekili arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan araştırma önergesi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Önergede, küreselleşme sonrası sermayenin ülkeler arasındaki akışkanlığına işaret edilerek, bu süreçte bazı ülkelerin vergi mükelleflerinin vergiden kaçınmasını kolaylaştıran işlemlerin gizlilik içinde yapılmasını sağladığı belirtildi.

"Yapılan işlemler dolayısıyla çok düşük ya da sıfır vergi oranı uygulayan ve yasa dışı fonların aklanmasına olanak sağlayan bu ülkeler vergi cenneti ya da off-shore merkezler olarak adlandırılmaktadır." ifadesi kullanılan önergede, siyasetçi ve zenginlerin bu tür yatırımlarının "Cennet Belgeleri" adıyla yayımlandığı kaydedildi.

Önergede, "Siyasi parti genel başkanları ile başbakan ve bakanların, vergi cennetlerinde bulunması muhtemel servetlerinin ve bunların kaynaklarının araştırılarak tespit edilmesi ve bu konuda alınması gerekli tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 105'inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve talep ederiz" denildi.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Engin Altay Engin Özkoç Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title