Haberler

CHP Türkiye'ye Gelen Yabancı Devlet Adamlarının Verdikleri Hediyeleri Sordu

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Yabancı Devlet Adamlarının Ziyaretleri Sırasında Verdikleri Hediyelerin Hangilerinin Başbakanlık Kayıtlarına Alındığını, Hangilerinin Kişisel Hediyeler Olarak Değerlendirildiğini Sordu.

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, yabancı devlet adamlarının Türkiye'ye ziyaretleri sırasında verdikleri hediyelerin ne şekilde kayıtlara geçtiğini Meclis gündemine taşıdı.

Çöllü, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde yabancı devlet adamlarının verdiği hediyeleri sordu.

Çöllü, bu çerçevede Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud'un, Kasım ayı içerisinde Türkiye'ye ziyareti sırasında kamu görevlilerine hediye verip vermediğini, verildiyse bu hediyelerin nasıl değerlendirildiğini ve yabancı devlet adamlarının kamu görevlilerine hediye vermesinin rutin bir uygulama olup olmadığını sordu.

Çöllü, Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Suudi Arabistan Kralı'nın, Türkiye'ye ziyareti sırasında, size ve ailenize ya da Hükümet üyeleri ve ailelerine hediye vermiş midir? Ne tür hediyeler vermiştir? Bu hediyeler maddi değer taşıyor mu? Bu hediyeler nasıl değerlendirildi? Hediyelerin maddi değerleri üzerinden bir inceleme yapılmış mıdır? Bu hediyeler Başbakanlık kayıtlarına geçirilmiş midir?"

Çöllü, Erdoğan'ın görev yaptığı süre içinde, yabancı devlet adamlarının ziyaretleri sırasında verdiği hediyelerden hangilerinin Başbakanlık kayıtlarına geçirildiğini ve hangi hediyelerin kişisel hediye olarak değerlendirildiğini de sordu. (ANKA)

(BK/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title