Haberler

CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ü PKK Kaçırdı

Güncelleme:

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, parti çalışması yaptığı Ovacık'tan Tunceli'ye dönerken 2 PKK'lı tarafından kaçırıldı.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, iki gündür parti çalışması yaptığı Ovacık'tan bu akşam saatlerinde Tunceli'ye dönerken aracını silah tehdidiyle durduran uzun namlulu silahlı ve sivil kıyafetli 2 PKK'lı tarafından kaçırıldı. Aygün'le aynı araçta bulunan Danışmanı Deniz Tunç ile Tunceli'de basın ve diğer özel işlerini takip eden Kadir Merkit'i serbest bırakan teröristler, " ' Hüseyin Aygün'ü alacağız. Bir kaç gün misafir edeceğiz" diyerek yaya olarak ormanlık alana girip izlerini kaybettirdi.

Milletvekili Hüseyin Aygün, Meclis'in tatile girmesinin ardından ailesini de alarak seçim bölgesi Tunceli'ye geldi. Parti çalışmaları için dün Ovacık İlçesi'ne giden Hüseyin Aygün, bugün yanında danışmanı Deniz Tunç ve Kadir Merkit'i de yanına alarak bugün akşama doğru Tunceli'ye dönmek üzere Ovacık'tan ayrıldı. Hüseyin Aygün ve yanında iki kişinin bulunduğu otomobilin önü, saat 18.30 sıralarında PKK'nın sık sık yol kestiği Tunceli- Ovacık Karayolu 35'in kilometresindeki Karafırtına ve Veliçeşmesi Mevkii'nde, uzun namlulu silahları bulunan 2 PKK'lı tarafından kesildi.

Milletvekili ve yanındakileri silah tehdidi ile araçtan indiren PKK'lılar, "Hüseyin Aygün'ü alacağız. Birkaç gün misafir edeceğiz" diyerek yanlarına aldı, Deniz Tunç ve Kadir Merkit'i de "Siz gidin" diyerek serbest bıraktı. PKK'lı teröristler, direnmesine rağmen milletvekili Hüseyin Aygün'ü etkisiz hale getirdikten sonra yanlarına alıp yaya olarak ormanlık alana götürdü ve izlerini kaybettirdi.

VALİLİKTE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün, PKK tarafından kaçırıldığının duyulması şok etkisi yaptı. Tunceli Valiliği'nde kriz masası oluşturuldu ve Aygün'ün kurtarılması için operasyon başlatıldı.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde olayla ilgili olarak Aygün'le aynı araçta bulunan Kadir Merkit ve arkadaşı, olayla ilgili bilgi verdi. Merkit'in, "Teröristler, 'Hüseyin Aygün'ü alacağız. Bir kaç gün misafir edeceğiz' diyerek, Aygün'ü yanlarına ormanlık alana götürdü" dediği öğrenildi.

KANDİL'DEN ŞİFRELİ MESAJ

PKK'lılar tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyen Aygün'ün, Ovacık ziyaretini sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan duyurduğu ortaya açıktı. Aygün, Facebook sayfasına "Ovacık'a gidip vatandaşlarla buluşacağım" diye yazdı.

İddiaya göre Kandil'den önceki gün şifreli mesajla Tunceli'deki PKK'lılara Hüseyin Aygün'ü kaçırması talimatı verildi. Ancak bu mesaj güvenlik güçlerince deşifre edilemediği için milletvekili Aygün, korumasız kaldı. Facebook'tan da yararlanarak Aygün'ü gezisi boyunca izleyen PKK'lılar, Ovacık dönüşünde aracını takip ederek kaçırma eylemini gerçekleştirdi.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON BAŞLATILDI

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Aygün'ün kurtarılması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Tunceli Valiliği'nde kriz masası oluşturuldu.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerle PKK'lıların kaçtığı bölgelere Jandarma Özel Harekat Timleri indirilerek geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

VALİNİN AÇIKLAMASI

Tunceli'de CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lılar tarafından kaçırılmasının ardından Vali Mustafa Taşkesen başkanlığında kriz masası kuruldu. Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde Vali Taşkesen, MİT, jandarma, emniyet mensuplarıyla bir toplantı yaptı.

Taşkesen, burada gazetecilere Milletvekili Aygün'ün PKK'lılar tarafından kaçırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Taşkesen, Aygün'ün bir haftadır Tunceli'de bulunduğunu belirterek, valilik başta olmak üzere güvenlik güçlerinden herhangi bir koruma talebi olmadığını söyledi.

PKK'nın, ilk eylemlerini yaptığı 15 Ağustos nedeniyle bazı eylemlere girişeceği konusunda ellerinde bilgiler olduğunu kaydeden Vali Mustafa Taşkesen, şunları söyledi:

"Ancak böyle bir eylem yapılacağına dair hiç bir bilgi yoktu. Hüseyin Aygün kamuoyu tarafından sıkca takip edilen bilenen bir vekilimizdi. Özellikle 1938 Dersim olaylarıyla ilgili açıklamalarıyla gündemdeydi. Bugün akşam saatlerinde Ovacık İlçesi'nden dönerken, tahmini 30'uncu kilometrede sivil kıyafetli ellerinde uzun namlulu silah bulunan 2 PKK'lı yola inerek, Hüseyin Aygün'ün aracını durdurmuş ve Hüseyin Aygün'ü kaçıracaklarını yanında bulunan danışmanı Deniz Tunç ve gazeteci Kadir Merkit'ten de yollarına devam etmelerini istemişlerdir. Bölgede zaten operasyonlar devam ediyordu. Şu anda operasyonda davam ediyor. Ancak sayın milletvekiline bir zarar gelmemesi için çok hassas davranıyoruz."

AYGÜN, PKK'LILARA DİRENMİŞ

Gazetecilerin Aygün'ün kaçırılması sırasında PKK'lılar tarafından zor kullanılıp kullanılmadığı yönündeki sorusu üzerine Vali Taşkesen, "Hüseyin Aygün örgüt mensuplarına bir süre gitmeme yönünde tartışmış. Bu durumu kabul etmediğini belirterek, direnmiş. Daha sonra örgüt mensuplarının kararlı tutumu üzerine götürülmüş. Kaçıranların elinde uzun namlulu silah bulunuyormuş" dedi.

Vali Mustafa Taşkesen, Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasının bir tesadüf olmadığını kaydetti. Taşkesen, "Muhtemelen takip ediliyormuş. Zaten silahlı kişiler burada bekliyor ve sadece bu aracı durduruyorlar" dedi.

OVACIK'TA OLDUĞUNU PAYLAŞMIŞ

PKK'lılar tarafından kaçırılan Milletvekili Hüseyin Aygün, iki gün önce "Ovacık'a gidiyorum" diye yazdığı sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki sayfasında bugün saat 15.00 sıralarında "Ovacık'tayım; esnaf-halk sohbetlerinin ardından Munzur Baba'ya ziyarete gideceğim" diye yazdı. Aygün, sayfasına birde vatandaşla birlikte kahvede çektirdiği fotoğrafı ekledi. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Taşkesen Tunceli Ovacık Hüseyin Aygün Facebook Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title