Haberler

CHP Trabzon Milletvekili Pekşen Açıklaması

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "2009 yılında Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılan içme suyu ihalesi sözleşmeye uygun yapılmadı.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "2009 yılında Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılan içme suyu ihalesi sözleşmeye uygun yapılmadı." dedi.

Pekşen, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden bir heyetin konuyu incelediğini ve Bodrum içme suyunda kullanılan boruların suyu taşıyacak nitelikte olmadığını ve açılan kanalların öngörülen projeye uygun yapılmadığını tespit ederek, raporlaştırdığını öne sürdü.

Bodrum'un içme suyunu karşılamak içen yapılan ihalede usulsüzlükler olduğunu iddia eden Pekşen, Orman ve Su İşleri Bakanlığını eleştirdi.

Pekşen, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar içme suyu şebekesi 600 kez patlamış. Yani neredeyse her iki günde bir içme suyu patlıyor ve insanlara su verilemiyor. Yapılan iş belli bir projeye bağlanmış ancak ne projede kararlaştırılan boruların ne de açılan kanallar projede öngörülen ihale şartlarına göre yapılmamıştır. Sadece kanallar değil kanallar içindeki yapılması gereken altyapıya ilişkin bütün malzeme destekleri de aynı şekilde ihale şartnamesinde öngörülen şartlara uygun değildir."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Haluk Pekşen Trabzon Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title