Haberler

CHP Spor Kurulu Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Bizler Spor Kurulu'nu kurarken amacımız, siyasetle tam da iç içe olan sporu, milli noktaya çekmek. Spor milli bir meseledir, hiçbir zaman iktidarların arka bahçesi olarak görülmemelidir." dedi.

Cankurtaran, Mersin'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP Spor Kurulu Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı'nda, hayatını kaybeden olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nu andı.

Süleymanoğlu'nu anarken dili sürçen Cankurtaran, "Hepimize başsağlığı dilemek istiyorum. Çok kıymetli bir örgüt emektarımızı kaybettik. Milli hentbolcumuz, gururumuz Naim Süleymanoğlu'nu andık. Kendilerini anarak, 'Işıklar içinde yatsın' diyoruz." dedi.

Cankurtaran, divan üyelerinin uyarması üzerine ise "Hentbolcu mu dedim? Benim aklım bugün hentbolda da. Kızım da lisanslı hentbolcu, 13 yaşında. Bugün maçı var sürekli aklım orada. Artık Naim'i bütün dünya tanıyor. Orada dil sürçmesi oldu." ifadesini kullandı.

Spor Kurulu ile sporu millileştirmeyi hedeflediklerini anlatan Cankurtaran, "Bizler bu Spor Kurulu'nu kurarken amacımız, siyasetle tam da iç içe olan sporu, milli noktaya çekmek. Spor milli bir meseledir, hiçbir zaman iktidarların arka bahçesi olarak görülmemelidir. Spor Kurulu'nu kurmamızın en büyük amacı, sporun tekrar milli olmasını sağlamak, sporun yandaş olarak algılanmasını ve spora siyasetin el basmasını engellemek ve CHP olarak 'Gözümüz o elin üzerinde' demek." diye konuştu.

Sporcuların sesi olacaklarını vurgulayan Cankurtaran, şunları söyledi:

"Bizler sporda sesi çıkmayanların, sesini çıkaramayanların sesi olmak için Spor Kurulu'nu kurduk. Çok eleştiri geldi, 'spor konusunda hiçbir politikamız yok, 94 yıldır hiç yapılmadı' diye. Evet, geç kalındı ama başladık ve gördük ki böyle bir boşluk varmış ve siz spor insanlarından çok destek aldık. Tekrar teşekkür ediyoruz. Sizler sayesinde, spor insanları sayesinde cesaretlendik. Örgütlerimiz ve belediyelerimiz sayesinde bu cesareti eyleme geçirdik. İnşallah bundan sonra da hep birlikte, beraber olmaya devam edeceğiz. Yola çıktık, 'iğneyle kuyu kazıyoruz' dedik. Sonuna kadar devam edeceğiz bu yolda. Elimizden geleni yapacağız. Sesinizi gerek Mecliste, gerekse de basında, kamuoyunda duyulması için Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu olarak çalışmaya devam edeceğiz."

Toplantıda, temsili olarak Naim Süleymanoğlu da Divan Kurulu'na seçilerek sandalyeye çerçeve içindeki fotoğrafı konuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Naim Süleymanoğlu Doğu Akdeniz Cankurtaran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title